BIST 9.769
DOLAR 32,57
EURO 35,02
ALTIN 2.435,50
HABER /  GÜNCEL

Ahmet Hakan itiraf etti! Can Dündar yiğit değil de ben yiğit miyim?

Firari Can Dündar'ın Almanya'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sora soracağını söylemesine dün en sert tepkiyi veren Ahmet Hakan, gelen tepkiler üzerine "Can Dündar yiğit değil de Ahmet Hakan yiğit mi?" diye sordu ve çok konuşulacak itirafta bulundu.

Abone ol

MİT tırları davasının firari sanığı Can Dündar'ın Almanya'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Angela Merkel'in ortak basın toplantısına katılıp Erdoğan'a soru soracağını açıklamasıyla ilgili tartışma sürüyor. Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan dün "Alman himayesinde soru sorana yiğit denmez Can!" deyip sert ifadeler kullanmıştı. Ahmet Hakan gelen topkiler üzerine "Can Dündar yiğit değil de Ahmet Hakan yiğit mi?" başlıklı bir yazı kaleme alıp, ilginç bir itirafta bulundu. İşte Ahmet Hakan'ın o yazısı:

BEN SORMAM SORAMAM... Can Dündar’a “Almanya’nın rahat ve güvenli kucağından Erdoğan’a soru sormak yiğitlik değil” dedim ya... Bazıları bana çemkiriyorlar: “Hadi sen sor da senin yiğitliğini görelim”.

Benim yiğitlik gibi bir iddiam yok, hiç öyle havalar basmadım. Ben sormam, soramam. Ayrıca bir cengâverlik yapıp sormaya kalksam da sordurmazlar bana.

KUCAĞINA OTURSAYDIM... Fakat kendi adıma rahatlıkla şunu söyleyebilirim:
- Atmazdım ya... Kapağı bir biçimde Almanya’ya atsaydım!
Girmezdim ya... Alman Devleti’nin himayesine girseydim!
- Oturmazdım ya... Alman Cumhurbaşkanı’nın kucağına otursaydım!
Asla ve kata çıkıp da...

DAVA ARKADAŞLARIMDAN UTANIRDIM... “Erdoğan Almanya’ya gelince ona çok zor sorular soracağım!” falan diye hava basmaz, yiğitlik gösterisi yapmazdım.

En azından Almanya’ya kapağı atmamayı tercih edip aylarca Silivri’de hapis yatmış dava arkadaşlarım Akın Atalay’lardan, Murat Sabuncu’lardan falan utanırdım.

Ahmet Hakan Can Dündar'a öyle çaktı ki...

Can Dündar'dan Ahmet Hakan'a olay yanıt!