BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Özel'in sürpriz ziyaretine açıklama geldi

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel Balyoz Davası tahliyelerinin ardından Özel Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ı ziyaret etti.

Abone ol

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ı ziyaret etti. Özel'in AYM'yi Balyoz kararı sonrası ziyaret etmesi komutanların özgür kalmasından dolayı teşekkür ziyareti olarak yorumlandı.

Necdet Özel’in, Balyoz Davası’ndan tahliye olan kuvvet komutanlarını bizzat telefonla arayarak kendisi ve Türk Silahlı Kuvvetleri adına “Geçmiş olsun” dileklerini iletmişti.

ALAN'I DA ARAMIŞTI

Orgeneral Özel’in telefon ettiği isimler arasında MHP’den milletvekili seçilen Engin Alan da yer almıştı.

ÖZEL'DEN MANİDAR ATASÖZÜ

Anayasa Mahkemesi hak ihlali ve yerel mahkemenin tahliye kararını Yeniçağ gazetesine değerlendiren Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, "Arkadaşlarımın özgürlüklerine kavuşmasını görmek benim görevim olduğunu düşünüyorum. Gün ola harman ola güzel bir atasözümüz. Sabırla hukukun üstünlüğüne inanarak bekledim ve bekledik" demişti.

AYM'DEN AÇIKLAMA GELDİ

ANAYASA Mahkemesi, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in ziyaretine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
 
Açıklamada, "Karşılıklı olarak kurumsal bazda gerçekleştirilen nezaket ziyaretleri çerçevesinde Genelkurmay Başkanı Sayın Necdet Özel Mahkeme Başkanımızı ziyaret etmiştir. Mahkememizin bakmakta olduğu davalar nedeniyle ertelenen sözkonusu ziyaret 24. 6. 2014 günü gerçekleşmiştir" denildi.