BIST 9.530
DOLAR 32,49
EURO 34,76
ALTIN 2.492,07
HABER /  SAĞLIK

4 bardaktan sonrası çok tehlikeli

Son yıllarda da zayıflamak için piyasaya sürülen ürünlerin başında yeşil kahve geliyor ancak fazlası sağlığa çok zararlı.

Abone ol

Son yıllarda da zayıflamak için piyasaya sürülen ürünlerin başında yeşil kahve geliyor. Ancak yeşil kahvenin içerisindeki klorojenik asitin gerçek anlamda etki gösterebilmesi için yeşil kahveden 7 fincan içilmesi gerekiyor. Bu da ciddi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor.

Zayıflamak amacıyla piyasaya sürülen yeşil kahvenin etki mekanizmasını içerisindeki klorojenik asit oluşturuyor; ancak yeşil kahvenin içerisindeki klorojenik asitin gerçek anlamda etki gösterebilmesi için bahsi geçen kahveden insanların günde 7 fincan içmesi gerekiyor. Hatta bununla ilgili Dünyaca Ünlü Türk Kalp Cerrahı Dr. Mehmet Öz kendi adını taşıyan Dr. Öz Show’da yeşil kahve ve klorojenik asit özütü arasındaki farkı belirtmiş olmasına rağmen yeşil kahvenin satışları konusunda bu isimden faydalanıldı. Geçtiğimiz günlerde de bu reklam çalışmaları sebebiyle Dr. Öz, ABD senatosuna ifade verdi.

fft2mm5235815.jpg

4 BARDAKTAN SONRASI TEHLİKELİ

Klorojenik asidin faydalarıyla ilgili açıklama yapan ODTÜ Gıda Teknolojileri Uzmanı Dr. Uğur Göğüş “Kahve ile ilgili soru işaretlerinin oluşmasının en büyük sebebi içerisindeki kafein miktarıdır. 4 bardak kahve içtiğinizde içerdiği 400 mg kafeinden dolayı kendinizi biraz zinde ve dinç hissedebilirsiniz. Zira yeşil kahvede kafeinden çok daha yararlı, kanser düşmanı ve şeker emilimini azaltarak kilo verdiren klorojenik asit adlı bir madde var. Bu maddenin kilo azaltıcı etkisi içinse en az günde 7 su bardağı kahve tüketmek gerekiyor ki 4 bardağın üzerine çıktıkça içindeki yüklü kafein miktarı yüksek tansiyon, yorgunluk, kalp yetmezliği dahil ciddi sağlık sorunlarına yol açar; bu da kafein zehirlenmesi demek" dedi.