BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Abant Tabiat Parkı'na ziyaretçi akını

Türkiye'nin önemli turizm destinasyonları arasında yer alan tabiat parkını 3 günde 16 bin kişi ziyaret etti.

Abone ol

ANKARA'ya 2, İstanbul'a da 3 saat uzaklıktaki tabiat parkına 3 günde 4 bin araç giriş çıkış yaptı. Bolu Orman ve Su İşleri Müdürü Sezgin Akay, yaptığı açıklamada, Abant'ı 3 günde yaklaşık 16 bin kişinin ziyaret ettiğini söyledi.

AÇIK HAVA RESTORAN SEÇENEKLERİ SUNUYOR

Tektonik kökenli Abant Gölü ve çevresindeki bitki zenginliği ayrıca büyük bir açık hava rekreasyon potansiyeline sahip bulunması nedeniyle yörenin 1150 hektarlık bölümü, 1988 yılında Tabiat Parkı olarak ayrılmıştır.

BİR ÇOK BİTKİ ÇEŞİDİ MEVCUT

Sarıçam, kayın, karaçam, sapsız meşe, kavak, dişbudak, gürgen, söğüt, ardıç, ormangülü, ılgın, fındık, muşmula, papazkülahı, alıç, çobanpüskülü, kuşburnu, eğrelti, bögürtlen, çilek, nane, ahududu, sarmaşık, ısırgan, atkuyruğu ve çayır otları başlıca ağaç ve ağaçcıkları, domuz, geyik, karaca, ayı, tilki, çakal, tavşan, yırtıcı-ötücü kuşlar ve gölde endemik tür olan Abantalası da faunayı oluşturur.

DOĞA HARİKASI BİR YAŞAM ALANI

Mayıs-Eylül ayları arası parkı ziyaret için uygun dönemlerdir. Konaklama hizmetleri için parkta oteller mevcuttur. Günübirlik piknik, göl çevresinde yürüyüş ziyaretçilerin yapabileceği uğraşılar arasındadır.