BIST 10.333
DOLAR 32,22
EURO 34,78
ALTIN 2.459,45
HABER /  GÜNCEL

17 günde bin 75 ölü

Birleşmiş Milletlerden yapılan resmi açıklamada, Irak’ta sadece 17 gün içerisinde 1075 kişi hayatını kaybetti. <br/>Birleşmiş Milletler İnsa...

Abone ol

Birleşmiş Milletlerden yapılan resmi açıklamada, Irak’ta sadece 17 gün içerisinde 1075 kişi hayatını kaybetti.
Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Grubu yaptığı açıklamada, Irak’ın Ninova, Diyala ve Selahaddin bölgelerinde çoğunluğu sivil 757 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Bununla birlikte 318 kişinin de başkent Bağdat ve çevresinde öldürüldüğü kaydedildi. Ayrıca yaşanan ölümlerin Haziran ayının 5’i ile 22’si arasında gerçekleştiği vurgulandı. Bu sayılarla birlikte Irak’ta 17 gün içerisinde ölen kişi sayısının 1075’e ulaştığı ifade edildi.
BM Sözcüsü Rupert Colville yaptığı açıklamada, “Burada açıklanan sayıları olabilecek minimum ölüm sayısı olarak algılamalıyız” şeklinde konuştu. Colville ayrıca, bazı toplu idamların da bu sayıya eklendiğinin altını çizdi.
Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü, Irak’taki saldırılarına devam ederken, ülkedeki ölüm sayıları da hızla artmakta. IŞİD en son Irak’ın en büyük petrol rafinerisi olan Beici’ye saldırmıştı. Rafineriyi ele geçiren IŞİD ile Irak Ordusu arasında çatışmalar devam ediyor.
(İHA)