BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Cameron özür diledi

İngiltere Başbakanı David Cameron, yasadışı telefon dinlemek suçuyla yargılanıp suçlu bulunan Andy Coulson’ı başbakanlık bünyesinde çalıştır...

Abone ol

İngiltere Başbakanı David Cameron, yasadışı telefon dinlemek suçuyla yargılanıp suçlu bulunan Andy Coulson’ı başbakanlık bünyesinde çalıştırdığı için özür diledi.
İngiltere’de kapatılan News of the World gazetesinin eski editörü Andy Coulson, yasadışı şekilde telefon dinlemekten çıktığı mahkemece suçlu bulundu. Andy Coulson, News of the World gazetesinin kapatılmasıyla, İngiltere Başbakanlığı’nda İletişim Başkanlığı görevi yapmaya başlamıştı. İngiltere Başbakanı David Cameron, Andy Coulson’un suçlu bulunması sebebiyle, suçlu birini işe aldığı gerekçesiyle özür diledi.

’’TÜM SORUMLULUK BANA AİTTİR’’
İngiltere Başbakanı David Cameron açıklamasında, “Andy Coulson’ı başbakanlık bünyesinde çalıştırmanın bütün sorumluluğu bana aittir. Coulson hakkındaki suçlamaların asılsız olduğunu düşündüğüm için onu işe almıştım ama maalesef durum böyle değilmiş. Eğer suçlu olduğu ortaya çıkarsa özür dileyeceğimi belirtmiştim. Bugün bunu yapıyorum. Onu işe aldığım için özür dilerim. Bu hatalı bir karardı. Artık bunun farkındayım” şeklinde konuştu. Cameron’a gazeteciler tarafından yöneltilen, “Siz telefon dinleme konusunu Coulson’a sormuş muydunuz?” sorusuna ise İngiltere Başbakanı, “Bu konuyu ona sorduğumda, bana telefon dinlemeleriyle ilgisi olmadığını belirtti. Bende bunun doğru olduğunu düşünerek ona işi verdim. Şunu da söylemeliyim, hiç kimse başbakanlık için yaptığı işe karşı çıkmamıştı. Ne muhalefetten bir tepki geldi nede başbakanlıktan. Ama artık biliyorum ki hatalı hareket ettim. Onu işe almak kesinlikle yanlıştı. Ben bir insana ikinci bir şans verdim ama bu hatalı bir karardı” dedi.
News of the World gazetesi hakkında çıkan, gizli telefon görüşmelerini dinleme iddiası yüzünden gazete 2011 yılında kapatılmıştı. Telefon dinlemeleriyle alakalı gazetenin editörü Andy Coulson ve editör Rebekah Brook hakim karşısına çıkmışlardı. Sanıklar askerlerin, siyasetçilerin ve suçluların telefonlarını yasadışı olarak dinlemekle suçlanmışlardı. Sonuçlanan davada News of the World gazetesinin eski editörü Andy Coulson suçlu bulundu. Diğer sanık Rebekah Brook’a ise suç ile ilişkisi olmadığı gerekçesiyle beraat verildi.
(İHA)