BIST 9.898
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.461,08
HABER /  GÜNCEL

Özel harekatçı ALINACAK

Özel Harekat Timlerine alınacaklarda hangi şartlar aranıyor? Başvuru şartları...

Abone ol

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın talimatı ile terörle mücadelede etkin rol oynayan Özel Harekat timlerine personel ve lojistik destek geliyor. 2008'de özel time 500 taze kan daha katılacak.

Özel Harekat Daire Başkanlığı, daha önceki dönemlerde emeklilik ya da branş dışına çıkarılma gibi nedenlerle ihtiyaç duyduğu dönemlerde 250-300 kişiyi saflarına katıyordu. Ancak ilk kez bu kadar yüksek sayıda özel timin alınması planlandı.

BAŞVURU ŞARTLARI

Şark görevini yapmış olsalar bile Doğu'ya tekrar gitmesi zorunlu olacak özel time katılım gönüllülük esasına göre gerçekleşecek.

5 yıl görev süresi dolan 28 yaşını aşmamış her polis özel time katılmak için başvuruda bulunabilecek.

Başvuruda bulunacak polislerin haklarında herhangi bir soruşturma açılmamış olması da gerekiyor.

Üç ay zorunlu eğitimden geçecek polisler, terörün yoğun yaşandığı Diyarbakır, Şırnak, Van, Mardin, Batman, Hakkari, Tunceli, Siirt, Bingöl, Bitlis gibi illere gönderilecek.

KRİTİK İLLERDEKİ ŞUBELERE YATIRIM

Özel Harekat timlerinin lojistik ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla da Emniyet Genel Müdürlüğü bütçesinden 26 milyon YTL kaynak ayrıldı. Bu para ile özel timin Gölbaşı'nda yarım kalan binasının da bitirilmesi planlanıyor.

Yeni dönemde Özel Harekat Daire Başkanlığı'nın da yeniden yapılandırılması hedefleniyor. Buna göre 49 ildeki Özel Harekat şubelerinin yarısı kapatılacak. Sadece kritik illerdeki birimler aktif kalacak.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay da 49 ilde görev yapan Özel Harekat timlerinin şehir merkezlerinde en kritik görevlerde bulunduğunu söylüyor. Atalay, "Gerek TSK içindeki özel birimlerde gerek emniyet teşkilatı içindeki Özel Harekatta hem eleman sayısını artırma hem de eğitimlerine daha önem verme yönünde çalışmalarımız var. Bu bir süreç, bu elemanların alınması, yetiştirilmesi zaman alıyor. Özel Harekat'ın Gölbaşı'nda büyük bir yeri var. Biz orayı daha da etkin hale getireceğiz. Eğitim imkanlarını ve şartlarını daha da geliştireceğiz." diyor.

Zaman