BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.437,24
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Outlast 2 Nisan'dan bu yana 1 milyon kopyaya yaklaştı

Red Barrels Games'in fenomen oyunu Outlast'in ikincisi Outlast 2, yayınlandığı Nisan ayından bu yana 1 milyon kopya satışa yaklaştı.

Abone ol

Red Barrels Games'in fenomen oyunu Outlast'in ikincisi Outlast 2, yayınlandığı Nisan ayından bu yana 1 milyon kopya satışa yaklaştı.

Red Barrels Games’in kurucu ortağı ve aynı zamanda da oyun tasarımcısı olan Philippe Morin, 1 milyonluk barajı geçmelerine ramak kaldığını ve bu yüzden de mutlu olduklarını belirtti.

3 farklı platformda boy gösteren Outlast 2’nin 205 binlik kısmı PC üzerinden satılırken, geri kalan yaklaşık 800 binlik bölüm ise konsollara ait. Peki bu rakamlar ne kadar başarılı? 

OUTLAST ve OUTLAST 2

Outlast’ın ilk oyunu PC için yayınlanmış ve 4 milyonun üzerinde satmayı başarmıştı. Henüz belli olmasa bile 2. oyunun ilk oyunun başarısını yakalaması biraz güç görünüyor. Keza ilk Outlast oyunu da bir anda parlamış ve YouTube kanallarının da etkisiyle kısa sürede önemli bir satış başarısına ulaşmıştı. Outlast’in ardından bu tarzdaki oyunların sayısı da hızla artmış, dolayısıyla tür üzerindeki rekabette yoğunlaşmıştı.

Bu saydığımız nedenlerden ötürü Outlast 2’nin ilk oyun kadar başarılı olamayacağını söylemek mümkün. Fakat yine de 1 milyonluk satış rakamı pek de fena sayılmaz. Bu arada dip not olarak belirtelim. İlk Outlast oyunu 2013 yılında satışa sunulmuştu.

abd