BIST 8.795
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.237,45
HABER /  SEÇİM

Osman Pamukoğlu CHP'den milletvekili mi oluyor?

HEPAR eski Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, CHP'den milletvekili adayı mı oluyor sorusunun yanıtı belli oldu. Osman Pamukoğlu iddiaları yalanladı.

Abone ol

Hak ve Eşitlik Partisi-HEPAR eski Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, 1 Kasım seçimlerinde CHP'den milletvekili adayı olacağı söylentileriyle ilgili konuştu.

Emekli General Osman Pamukoğlu, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Manavgat Şubesi'nin 'Türkiye ve Terör' konulu konferansına katıldı.

Toplantının ardından Pamukoğlu, bir kitapevinde kitaplarını imzaladı.

Burada basın mensuplarını sorularını cevaplayan Osman Pamukoğlu, son günlerde 1 Kasım seçimlerinde CHP'den aday olacak söylentilerine açıklık getirdi.

Adaylık ile ilgili CHP'den kendisine bugüne kadar gelmiş bir teklif ve görüşmenin olmadığını söyleyen Pamukoğlu, "Bu söylenti dolaşmaya başlayınca insanlarda heyecan oluşturdu. Böyle bir durum olursa partinin oylarının artması noktasında doping olur. CHP'nin oylarını artırır. Dediğim gibi bana yapılmış bir teklif yok. Önümüzde 9, 10 gün var, hep birlikte göreceğiz" diye konuştu.

BAĞIMSIZ ADAY OLACAK MI?

Osman Pamukoğlu’nun yeniden bağımsız milletvekili adayı olup olmayacağı ise henüz açıklanmadı. 

osman pamukoğlu chp'den milletvekili adayı mı oluyor.jpg
HEPAR SEÇİMLERE KATILMIYOR

Diğer yandan, HEPAR 1 Kasım'da yapılacak olan seçimlere katılmama kararı aldı. HEPAR Genel Başkanı Recep Bakırcı, 1 Kasım’daki seçim sonuçlarında 7 Haziran’dan farklı bir tablo çıkmasını tahmin etmedikleri dikleri için seçimlere girmeyi düşünmediklerini söyledi.

Bakırcı, şöyle konuştu:

“1 Kasım seçimlerine katılmayı düşünmüyoruz. Zira tablo farklı olmayacak. Parti olarak 1 Kasım seçimlerinden sonraki seçimlere parti örgütlenmesini gençlere devretmiş şekilde girmeyi düşünüyoruz. 1 Kasım seçimleri sonrası ülkemizin 1 ya da 1,5 yıl sonra yeniden bir seçime gideceğini düşünüyoruz. Biz, bir ya da 1,5 yıl sonra yapılabilir düşüncesi içinde olduğumuz seçime girmek istiyoruz. Partimize karşı gençlerden yoğun talep alıyoruz.”