BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,71
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Demirtaş'tan soruşturmaya flaş tepki!

Diyarbakır'da düzenlediği basın toplantısındaki açıklamaları nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan Demirtaş karara tepki gösterdi.

Abone ol

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, dün Diyarbakır'da düzenlediği basın toplantısındaki açıklamaları nedeniyle soruşturma başlatıldığını açıkladı. Demirtaş ise bu soruşturmanın "hukuki" değil "siyasi" olduğunu söyledi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz imzasıyla yapılan açıklamada, Demirtaş'ın yaptığı basın açıklamasının içeriğindeki beyanların suç unsuru içermesi nedeniyle soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Açıklamaya göre Demirtaş hakkında, "Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyet Devletini, devletin kurum ve organlarını alenen aşağılamak, suç işlemeye alenen tahrik etmek, Cumhurbaşkanına hakaret ve Terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından soruşturma başlatıldığı bildirilen açıklamada, anayasanın 83. maddesi uyarınca soruşturma izni verilmesi ve yasama dokunulmazlığının kaldırılması talebi ile Adalet Bakanlığına fezleke gönderildiği kaydedildi.

DEMİRTAŞ: BU SİYASİ BİR SORUŞTURMA

Demirtaş ise bugün İMC TV'ye yaptığı açıklamada, bunun hukuki değil siyasi bir soruşturma olduğunu belirtti.

Kendisi ve HDP'li diğer yetkililer hakkında şimdiye kadar yaklaşık 15 bin soruşturma açıldığını söyleyen Demirtaş, şöyle konuştu:

"Bunların tamamı da siyasi yargılamalardır. Bunlar, Cumhurbaşkanının talimatı ile HDP'yi yıpratma kampanyasının bir parçasıdır."