BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ölen protestocunun son görüntüsü

Hopa'da dün çıkan eylemlerde polisin biber gazından etkilenerek yaşamını yitiren Metin Lokumcu'nun son görüntüsü ortaya çıktı

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Artvin Hopa'da düzenlediği miting öncesi çıkan olaylarda biber gazından etkilenerek yaşamını yitiren Metin Lokumcu'nun eylemde çekilen son görüntüsü ortaya çıktı.

Hopa Cumhuriyet Meydanı'nda çıkan gösterilerin amacı Karadeniz Bölgesi'ne yapılmak istenen HES projeleriydi. Hükümetin HES projelerini protesto etmek için meydana inenler arasında 54 yaşındaki emekli öğretmen Metin Lokumcu da vardı. Ancak Lokumcu, polisin sert müdahalesine karşı diğer göstericiler kadar şanslı değildi. Kalp hastalığı da olan Kalp rahatsızlığı da olan Lokumcu, polisin gazlı müdahalesi sonrası fenalaştı.

AYAKTA DURMAKTA ZORLANIYOR

Lokumcu'nun gazeteciler tarafından çekilen son fotoğrafından ayakta durmakta zorlandığı anlaşılıyor. Lokumcu'nun elinde ise biber gazının etkilerini azaltmak için yüze sürülen limon bulunuyor.

POLİS TEKMELEDİ İDDİASI

Biber gazı sonrası kalp krizi geçiren Lokumcu tüm müdahalelere karşı kurtarılamadı. Lokumcu'nun yakınlarının iddiasına göre ise emekli öğrenteminin biber gazı sıkan polisler tarafından tekmelendiğini, bu nedenle kalp krizi geçirdiğini ileri sürdü.

5.20110601095940.jpg