BIST 9.888
DOLAR 32,58
EURO 35,01
ALTIN 2.463,74
HABER /  POLİTİKA

Olaylar bir kaç gün içinde biter

Başbakan Erdoğan'dan, Gezi Parkı protestolarıyla ilgili yeni açıklama geldi. Erdoğan'a, Cumhurbaşkanı Gül'ün 'demokrasi sadece seçim değildir' sözleri de soruldu.

Abone ol

Fas'ta bulunan Başbakan Erdoğan'a, Fas Başbakanı Abdulilâh İbn Kîrân ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Gezi Parkı protestoları soruldu.

Aklıselimin ortama hakim olduğu kanaatini taşıdığını belirten Erdoğan, "Öyle zannediyorum ki birkaç gün içerisinde de tamamıyla bu normale dönecektir" dedi.

"Zaten ülkenin genelinde başta İstanbul olmak üzere de böyle adeta her yer terörize edilmiş gibi bir hava da söz konusu değil" diyen Erdoğan, "Ama birkaç gün içerisinde, ben dönene kadar herhalde tamamıyla bu iş bir çözüme kavuşmuş olacaktır" şeklinde konuştu.

Kuzey Afrika gezisinin birinci durağı olan Fas'ta, mevkidaşı ile basının karşısına çıkan Başbakan Erdoğan'a, Faslı gazetecilerin soruları Gezi Parkı protestolarıyla ilgiliydi."Bu seyahatten dönene kadar bu iş çözüme kavuşmuş olacaktır" diyen Erdoğan'a, Faslı bir gazeteci, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, "Mesaj alımıştır... Demokrasi sadece seçim değildir. Sağduyulu olunmalı ve herkes kurallara uymalı" açıklamasını sordu.

"Sayın Cumhurbaşkanı 'mesaj alınmıştır' derken içeriği ne bilemem. Ancak bununla ilgili bana sorular soruldu ve ben de ben arkadaşlara 'siz ne mesaj aldınız?' dedim. Cevap veremediler" diyen Erdoğan, Faslı gazetecilere konuyu doğru aktarmaları gerektiğini söyledi.

Gezi Parkı'nda sadece iki ağacın kesşildiğini söyleyen Erdoğan, "Sözü edilen ağaç 12 tanedir. Sadece 2 ağaç kesildi, 10 ağaç sökülerek başka yere naklledildi. Teknoloji buna müsait" şeklinde konuştu.

Faslı gazetecilere İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemini anlatan Erdoğan, "O dönemde defalarca ağaçlandırma kampanyaları yaptım" ifadesini kullandı.