BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Olay yaratacak 'ABD, üst düzey DEAŞ'lıları tahliye etti' iddiası!

ABD Hava Kuvvetlerinin, Suriye'nin Deyrizor kentinde bulunan terör örgütü DEAŞ'ın bazı saha komutanlarını bölgeden tahliye ettiği iddia edildi.

Abone ol

Rus haber ajansı RIA Novosti'nin, adı açıklanmayan askeri ve diplomatik bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, ABD Hava Kuvvetlerine ait helikopterler, ağustos ayında Deyrizor kentindeki 20 civarındaki DEAŞ saha komutanını bölgeden tahliye etti.

Söz konusu terör örgütü DEAŞ'lı komutanların ve bazı militanların, ABD tarafından 'başka bölgelerde' kullanılmak için tahliye edildiği öne sürülen haberde, tahliye edilen DEAŞ'lı komutanlardan 2'sinin Avrupa kökenli  olduğu da belirtildi.

RAKKA'DA DA BENZER TAHLİYE YAPILDI

DEAŞ'lı teröristlerin tahliyesinin Suriye'de ilk kez gerçekleşmediğinin vurgulandığı haberde, mayısta da Deyrizor'dan DEAŞ'lı saha komutanlarının ve bazı Avrupalı paralı askerlerin de tahliye edildiği, haziran-temmuz aylarında ise Rakka'da benzer tahliye operasyonlarının yapıldığı ileri sürüldü.

DEYRİZOR'DAKİ KUŞATMA KIRILMIŞTI

DEAŞ'ın Deyrizor'da üç yıldır devam eden kuşatması, Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri'nin desteğini alan Suriye ordusunun önceki gün düzenlediği operasyonla kırılmıştı. Kente kuşatmanın kaldırılmasının ardından bugün ilk kez insani yardım ulaştırılmıştı.