BIST 9.674
DOLAR 32,49
EURO 34,74
ALTIN 2.421,20
HABER /  DÜNYA

İsrail'den açıklama: Evet biz yaptık!

İsrail yönetimi, Suriye'nin Hama kentine bağlı Masyaf beldesinde rejime ait silah yapım ve geliştirme merkezine hava saldırısı düzenlediği yönündeki haberleri doğruladı.

Abone ol

İsrail yönetimi, Suriye'nin Hama kentindeki saldırıyı doğruladı. İsrail'in Kanal10 televizyonuna konuşan Savunma Bakanı Avigdor Liberman, "Hama'da gelişmiş füze üretim üssü hedef alındı. Biz macera peşinde değiliz, ancak güvenliğimiz için her şeyi yaparız ve kendimizi savunmak için her zaman hazırız." dedi.

İsrail'in kırmızı çizgilerine vurgu yapan Liberman, şöyle devam etti:

KIRMIZI ÇİZGİLERİMİZİ GEÇMELERİNE İZİN VERMEYECEĞİZ
 
"Düşmanlarımızın bize zarar vermesini önleme ve hatta İsrail vatandaşlarına zarar verme olanaklarını dahi engelleme konusunda kararlıyız. İsrail, kimsenin güvenliği konusunda koyduğu kırmızı çizgileri geçmesine izin vermeyecektir."
 
Suriye rejimine bağlı resmi haber ajansı SANA, İsrail savaş uçaklarının, Lübnan hava sahasını kullanarak saat 02.42'de Hama'nın Masyaf  beldesi yakınlarındaki rejim karargâhını vurduğunu ve saldırıda iki Suriye  askerinin öldüğünü duyurmuştu.
 
İsrail basını da sabah saatlerinde Suriye ve Lübnan kaynaklarına  dayanarak verdiği haberlerde, İsrail'in Hama'da Suriye rejimine ait askeri bir  noktayı hedef aldığını duyurmuş, ancak İsrail'in resmi kanallarından konuya  ilişkin herhangi bir açıklama yapılmamıştı.
 
Masyaf, rejimin kimyasal silah tesislerinden birinin yer aldığı bölge  olarak biliniyor.

İSRAİL'İN SURİYE REJİMİNE YÖNELİK HAVA SALDIRILARI

İsrailli kaynaklar ve ordunun daha önce yayımladığı birçok raporda,  İsrail Hava Kuvvetleri'nin Suriye'de Lübnan Hizbullahı'na silah taşıyan  konvoyları hedef aldığı kaydedilmişti.
 
İsrail'in eski Hava Kuvvetleri Komutanı Amir Eshel de daha önce  yaptığı konuşmada, "İsrail, Suriye içinde son 5 yıl içinde Hizbullah'a ve diğer  cephelerdeki gruplara silah taşıyan konvoylara onlarca saldırı düzenledi." diye  konuşmuştu. Eshel söz konusu saldırıların 100'e yakın olduğunu belirtmişti.
 
Ayrıca iç savaşın başladığı 2011'den bu yana zaman zaman Suriye ve  Golan Tepeleri'nden, topraklarına roket atıldığını ileri süren İsrail, İran  destekli Hizbullah güçlerine ve rejime ait askeri noktalara saldırılar  düzenliyor.