BIST 9.901
DOLAR 32,58
EURO 35,00
ALTIN 2.460,38
HABER /  GÜNCEL

Okulda etek altı görüntü skandalı

3 Öğrenci öğretmenlerinin 'etek altı' görüntüsünü çektiler. Müdür cezayı öğretmene kesti. Gerekçe ise ilginçti.

Abone ol

Adapazarı'ndaki Birinci Endüstri Meslek Lisesi'nde 3 öğrenciye, sözleşmeli feslefe öğretmeni A.A.'nın eteğinin altından cep telefonuyla görüntüsünü çekip elden ele dolaştırdıkları gerekçesiyle birer gün okuldan uzaklaştırma cezası verildi. Öğretmen A.A.'nın ise sözleşmesi feshedildi.

A.A.'nın, dekolte kıyafet giydiği ve bazı öğrencilerle samimi olduğu iddia edildi. Olayla ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü de soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜLER ELDEN ELE DAĞITILDI

 Bin 200 öğrencili Sakarya Birinci Endüstri Meslek Lisesi’nde sözleşmeli çalışan ve felsefe derslerine giren vekil öğretmen A.A.’nın derste etek altından görüntülerini çeken bir öğrenci, daha sonra bu görüntüleri arkadaşlarına dağıttı. Görüntüler elde ele dolaşmaya başladı.

ÖĞRETMEN DURUMU BABASINA ANLATTI

Durumu öğrenen vekil öğretmen A.A. başına gelenleri babasına anlattı. A.A.'nın babası da okul idaresine bildirdi. Bunun üzerine isimleri açıklanmayan görüntüyü çeken öğrenci ile görüntüleri cep telefonlarıyla dağıttıkları belirlenen iki öğrencinin ifadelerine başvuruldu. Ögrenciler ifadelerinde ögretmenlerinin dekolte kıyafetler giydiğini ve ders sırasında 3 dakikalık etek altı görüntülerini çektiklerini itiraf etti.

OLAN ÖĞRETMENE OLDU

Bu gelişmeler üzerine okul idaresi öğretmen A.A.’nın sözleşmesini fesh ederken, ögretmenlerinin görüntüsünü çeken öğrencilere de birer gün okuldan uzaklaştırma cezası verdi. Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Ahmet Özer olayı doğrulayarak “Böyle bir olay yaşandı. Ancak açıklama yapmamız doğru olamaz. Çünkü inceleme sürüyor'' diye konuştu. Olayla ilgili henüz adli soruşturma başlatılmadığı da belirtildi.