BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,15
ALTIN 2.242,99
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Oktay Vural'dan koridor açıklaması!

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Peşmerge'nin bir ülkenin silahlı kuvveti olmadığını belirterek, Türkiye'den geçemeyeceğini ve Türkiye'de bulundurulamayacağını söyledi.

Abone ol

Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, AK Parti Hükümeti'nin terör örgütlerinin ve dış güçlerin oyuncağı olduğunu öne sürerek, "AKP hükümetinin kendini Sam Amca'nın kollarına bıraktığı görülmektedir. İçeride Öcalan, dışarıda PYD ve ABD, AKP Hükümetini ve Cumhurbaşkanı'nı parmağında oynatmaktadır" diye konuştu.

Hükümetin iradesini yitirdiğini savunan Vural, son günlerde dış politika ve Kobani'ye koridor konusunda birbiriyle çelişen açıklamaların "davulun tokmağının ABD'de, Öcalan'da olduğunu" gösterdiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Kobani'ye yardım koridoru açılmasının mümkün olmadığını açıkladıktan sonra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Peşmerge'nin geçişine yardımcı olduklarını söylediğini belirten Vural, şöyle konuştu:

SÖYLEDİKLERİNİN MÜREKKEBİ KURUMADAN 

"Dün söylediklerinin tersine adım atıyorlar. Erdoğan ve Davutoğlu'nun sözlerinin mürekkebi kurumadan Obama'dan gelen telefonla tornistan ediliyor. Başbakan mı, Cumhurbaşkanı mı, Dışişleri Bakanı mı, Savunma Bakanı mı, hangisi doğru söylüyor? Milletine yalan söyleyen hükümet olamaz. Kırmızı çizgiler tuzla buz olmuş, PYD'ye silah yardımı yapılmış ve Kobani'ye koridor açılmıştır. Böyle bir rezalet yaşanmaz. Kendi iradeniz olsun.

Dışarıdan gelen telefonlarla karar alıyorlarsa, parlamento saf dışı bırakılmışsa, siyasi irade saf dışı bırakılmışsa, kürsel güçlerin elinde hangi kozlar, hangi dinleme kayıtları var ki Erdoğan ve Davutoğlu sürekli tornistan etmektedir? Türkiye'yi kim yönetiyor? Washington mu, Ankara mı? PKK'nın Suriye kanadı PYD'yi silahlandırmak, PKK'ya silah vermekle eşdeğer değil midir?"

Vural, Peşmerge'nin bir ülkenin silahlı kuvveti olmadığını, Türkiye'den geçemeyeceğini ve Türkiye'de bulundurulamayacağını belirterek, şöyle devam etti:

FİİLİ EGEMENLİK İHLALİ  

"Peşmerge'nin geçişiyle, koridor açılmasıyla ilgili Bakanlar Kurulu kararı nerede? Türkiye'nin egemenliği ve toprağı bir takım milislerin hareket alanı haline getirilemez. Fiili egemenlik ihlali, gaspı vardır. Böyle bir koridor açılması, Peşmerge'nin Türkiye'den geçmesi ya da bulunması kesinlikle kabul edilebilir değildir. Orada yeni bir devlet mi oldu, siz onları meşru silahlı güç olarak mı görüyorsunuz da Türkiye'den geçip operasyon yapmasını sağlıyorsunuz? PKK ve PYD'ye silah vermek, yardım etmek Türk milletine düşmanlıktır. Türk milletinin kendine yapılan ihaneti kabul etmesi mümkün değildir."

Oktay Vural, Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı Güvenlik Reformu'nun "yeni dönem" olarak sunulduğunu ifade etti.

Açıklanan başlıkların yeni olmadığını, mevzuatta bulunduğunu anlatan Vural, "Yeni dönem diye cila yapıyorlar. Aslında sundukları şey yeni değil, olsa olsa cilalı İbo formatında. Cilalı taş devrine döndük" diye konuştu. Vural, molotofun zaten silah sayıldığını, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanunu'nda yüzü kapatarak gösteri yürüyüşü yapanlara ceza öngörüldüğünü ve polise 24 saat gözaltı süresi yetkisinin önceki yıllarda AK Parti mitinglerinde uygulandığını kaydetti.

Vural, "Bundan önce molotof atanları yakaladınız da mahkeme mi ceza vermedi, yüzüne maske takanları yakaladınız da mahkeme mi engelledi sizi? Türkiye'nin iç huzuru tehdit altında, başbakanın dediğine bak. Başbakan müjde veriyor, jandarma kıyafeti değişecekmiş. Bütün jandarma bayram ediyor" dedi.

Davutoğlu'nun bonzai ve uyuşturucu madde işi yapanlara terörist muamelesi yapılacağını açıkladığını da anımsatan Vural, "Teröristleri aktivist, barış güvercini yapan sizler, bu kafayla uyuşturucu işi yapanlara da şifacı muamelesi yapmaya başlarsınız" diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Vural, önceki düzenlemelerin güvenlik paketinde tekrar sunulduğunu ve polisiye tedbirlerle toplumu sindirme aracı olarak kullanılmasının söz konusu olduğunu savundu.

AYRIŞMA KABUL ETMEYEN YAPIYLA... 

Vural, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun YPG'nin terör örgütü olmadığını söylemesine ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine, "CHP yönetiminin amaç ve hedefinin, PKK'nın uzantısı HDP ile birlikte hareket etmek istediğini ortaya koyuyor. Anamuhalefet partisinin Türkiye'nin milli güvenliğine tehdit olacak konuda böyle görüş ifade etmesi kabul edilemez" dedi.

Dört eski bakanla ilgili soruşturma komisyonunun, 17 Aralık Soruşturması'na verilen takipsizlik kararından nasıl etkileneceğinin sorulması üzerine Vural, konunun Yüce Divan'a götürülmesi ve kararı mahkemenin vermesi gerektiğini söyledi.

Oktay Vural, HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın, MHP'nin Ortadoğu politikasının ne olduğunu sorduğunun hatırlatılması üzerine, Türkiye'nin Ortadoğu'da kaba gücün, çatışmanın tarafı olmaması gerektiğini ifade etti. Bu konudaki görüşlerini anlatmaya devam edeceklerini kaydeden Vural, "Türkiye milli menfaatlerini koruyarak, ayrışma kabul etmeyen yapıyla geleceğe bakmalıdır" diye konuştu.

Vural, başka bir soru üzerine, Irak ve Suriye tezkeresindeki "yabancı asker" ifadesinin başka bir ülkeye ait olduğunun açık ve net olduğunu, Peşmerge'nin herhangi bir ülkenin silahlı kuvveti olmadığını vurguladı.