BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,87
ALTIN 2.430,05
HABER /  GÜNCEL

Kuzey Kore ABD'li tutuklulardan birisini serbest bıraktı

Kuzey Kore'de tutuklu bulunan üç ABD vatandaşından birisi olan 56 yaşındaki Jeffrey Fowle'un serbest bırakıldığı açıklandı. Gerekçe ise 'ABD'nin ısrarlı talepleri' olarak açıklandı.

Abone ol

Kuzey Kore'de tutuklu bulunan üç ABD vatandaşından birisi olan 56 yaşındaki Jeffrey Fowle'un serbest bırakıldığı açıklandı.

Ülkenin devlet haber ajansı KCNA, "Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ABD Başkanı Barack Obama'nın tekrar tekrar gelen taleplerini dikkate alarak Fowle'un serbest bırakılmasına karar verdi" haberini geçti.

Kuzey Kore'ye turist olarak gelen Fowle Mayıs ayında ülkenin sahil kenti Çongjin'de bir restoranda masaya İncil bırakıp gittiği için gözaltına alınmıştı.

'Kuzey Kore'ye taviz verilmedi'

Associated Press haber ajansı Fowle'un Salı günü ABD Hava Kuvvetleri'ne ait bir uçakla Pyongyang havalimanından alındığını ve Guam'daki ABD hava üssüne götürüldüğünü söyledi.

Berlin'de temaslarda bulunan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ise, Fowle'un serbest bırakılması karşılığında Kuzey Kore yönetimine herhangi bir taviz verilmediğini söyledi ve "Kuzey Kore'de tutuklu kalan diğer iki ABD vatandaşı konusunda tüm çabalarımız sürüyor" dedi.