BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,73
ALTIN 2.401,47
HABER /  GÜNCEL

Öğrencilerini soydu ve taciz etti!

46 yaşındaki sınıf öğretmeni, ilköğretim 2. sınıfta okuyan çok sayıda kız öğrencisini çırılçıplak soyup elle tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklandı

Abone ol

Konya'da 46 yaşındaki sınıf öğretmeni, ilköğretim 2. sınıfta okuyan çok sayıda kız öğrencisini çırılçıplak soyup elle tacizde bulunduğu iddiasıyla çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Olay, merkez Karatay ilçesi Ulubatlı Hasan Mahallesi'ndeki Yusuf İzzetin Horasanlı İlköğretim Okulu'nda meydana geldi.

İlköğretim 2. sınıfta okuyan kız öğrenci A.T., eve gittikten sonra ailesine öğretmeninin kendisini taciz ettiğini anlattı. Bunun üzerine aile polise başvurdu. Benzer durumlarla karşılaşan aynı sınıftaki bazı kız öğrenciler de öğretmenlerinin yaptığı tacizleri anlatınca savcının talimatıyla polis harekete geçti. Sınıf öğretmeni Y.E. (46), evinden çıkarken polis tarafından yakalandı. Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alınan Y.E., 'çocuklara cinsel istismarda bulunduğu' gerekçesiyle ifade verdi. İfadesinin ardından polis, şüpheli öğretmeni gizli bir şekilde adliyeye sevk etti. Savcı ve nöbetçi mahkemede ifade veren öğretmen tutuklandı.

Tutuklanan öğretmen, yine gizli bir şekilde sağlık kontrolünden geçirilerek cezaevine teslim edildi.

Cinsel tacize maruz kaldıklarını ailelerine anlatmakta güçlük çeken öğrenciler ise, Çocuk Şube Müdürlüğü'nde psikolog eşliğinde ifade verdi. Tutuklanan öğretmenin 5 kız öğrenciyi elle ve çırılçıplak soyarak taciz ettiği, bazı erkek öğrencileri de dövdüğü iddia ediliyor.

SOKAK ORTASINDA DÖVEREK ÖLDÜRDÜLER

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

İzmir'de bir kişi, kimliği belirlenemeyen dört kişi tarafından dövülerek öldürüldü.

Olay, saat 04.30 sıralarında, İzmir Büyükşehir Belediyesi karşısı sahil tarafında meydana geldi.

Boşandığı eşi F.A. ile konuşmak için bir araya gelen A.B. (42), sahildeki banklara oturdu. Bu sırada sahilden geçen 4 kişi, F.A.'nın çantasını alıp kaçmak istedi. Çantayı kurtarmak için kimliği belirlenemeyen 4 kişi ile kavga etmeye başlayan A.B., aldığı ağır darbeler sonucu eski eşinin gözleri önünde yere yığıldı. Olayın ardından saldırganlar kayıplara karıştı.

F.A. da, durumu 112 acil sağlık ve polise bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri A.B.'nin aldığı ağır darbelerden dolayı hayatını kaybettiğini belirledi. A.B.'nin kesin ölüm nedeninin yapılacak otopsi sonucu ortaya çıkacağı bildirildi.

Olay sonrası F.A. ifadesi alınmak üzere Cinayet Büro Amirliği'ne götürüldü. Polis, saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.

 BİNMEK İÇİN HAMLE YAPTI VE...

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Görmeden basmanın bedeli ağır oldu. Çağırdığı asansörün kapısı açılınca binmek için hamle yapan kadın, kendini boşlukta buldu

Bursa'da çalıştığı işyerinde 5. kattan asansör boşluğuna düşen kadın, yaralı olarak kurtuldu. Olay, Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir işyerinde meydana geldi. İddiaya göre işyerinde personel olduğu öğrenilen Nilüfer S., mesai bitişi eve gitmek istedi. 5. kattan aşağı inmek için asansörü çağıran kadın, asansörün kapısı açılınca adımını attı. Ancak kabinin gelmediğini fark edemeyen kadın, binmek için hamle yapınca 5. kattan asansör boşluğuna düştü. Halatlar arasından kafasını duvara çarpan Nilüfer S., asansörün üzerine düşerek yaralandı. Kadının haykırışlarını duyan iş arkadaşları ise hemen asansörü durdurarak yardım istedi.

AYAKLARI KIRILDI
Olay yerine gelen 112 Acil Sağlık Ekipleri yaralıya ilk müdahaleyi yaptı. Ağır yaralanan Nilüfer S. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yaralı kadının ayaklarında ve vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar olduğu belirtildi. Polis ekipleri Nilüfer S.'nin çalıştığı işyerine giderek incelemelerde bulundu.

 TANIDIK OLMA İHTİMALİ ARTIYOR

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN..

[PAGE]

Polis, tecavüz edilmek istenen ve başı taşla ezilip, 20 yerinden bıçaklanan öğretmen olayının failinin "tanıdık" olmasından şüpheleniyor.

Özel polis ekibi, "Dün itibariyle tanıdık ihtimali bizde daha ağır basmaya başladı. Çünkü A.K.'nin dizlerinde sürüklenme izi, parçalanma yok. Bağırsaydı, duyulurdu" diyor. Hastanede ifadesi alınan ve 250 fotoğraf gösterilen öğretmen A.K. ise saldırganı tanımadığını söylüyor.

ERZURUM'un Pasinler İlçesi Milli Egemenlik İlköğretim Okulu öğretmeni A.K.'nin Çarşamba günü uğradığı saldırıyı soruşturan Erzurum ve Pasinler Emniyeti'nin özel ekibi, tanıdık erkek ihtimaline yoğunlaştı. Onlara göre A.K., bildiklerini anlatmıyor. Cumartesi günü tedavi olduğu Erzurum Aziziye Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahisi Servisi'nde, A.K.'nin ikinci kez ifadesine başvuruldu. A.K., ilk ifadesindeki gibi saldırganı tanımadığını söyledi. Kendisine gösterilen 250 erkek fotoğrafından bir sonuç alınamadı.

BAĞIRSA DUYULURDU

Özel polis ekibi, "Cumartesi itibariyle tanıdık ihtimali bizde daha ağır basmaya başladı. Çünkü A.K.'nin dizlerinde sürüklenme izi, parçalanma yok. Bağırsaydı, duyulurdu" diyor. A.K., cumartesi günü polise verdiği ikinci ifadede, görgü tanıklarının aksine saldırganın bir kişi olduğuna ilişkin ısrarını sürdürdü. Polise, "Oradan geçerken çekip aldı" dedi. Polis ise "Olmaz böyle bir şey. Sokak işlek, binalar yakın. Saldırgan için hiç uygun yer değil" diyor.

Tanıyor, söylemiyorsun

Polisin olaya ilişkin en uygun senaryosu, A.K.'ye saldıranın tanıdık ve platonik âşık olduğu. "Şahıs A.K.'ye daha önce açıldı, reddedildi. Olay günü yol boyunca konuştular. A.K. tersleyince bu olay oldu." Hastane odasında A.K. ile polis arasında cumartesi günkü sorguda şu diyalog geçti:

POLİS Teşhis için sana getirdiğimiz fotoğraflara ilgi göstermedin, hızla bakıp bu değil, dedin. Şahsı tanıdığın halde söylemeyerek işimizi zorlaştırıyorsun.

YÜZÜNÜ TIRMALAMADIM

A.K.: Sizi neden boşuna yorayım? Belki ben de ona zarar vermiş olabilirim. Yüzünü tırmaladım, taşla vurdum."
Emniyet yetkilileri, A.K. gibi Pasinler halkının da yardımcı olmadığından şikayetçi. "A.K., her şeyi anlatmıyor. Halktan da olaya ilişkin tek ihbar telefonu almadık. Münevver Karabulut cinayeti gibi oldu. Üzerimizde büyük baskı hissediyoruz." Polis, A.K.'nin gasp edilen telefonunun sinyalinin kapalı olduğunu, her yeri didik didik aramalarına rağmen çantasını da bulamadıklarını söylüyor.

SAÇ ADLİ TIPTA

A.K. Öğretmenin Gazi Üniversitesi'nden itibaren arkadaş çevresi de mercek altına alındı. Öğretmenin facebook adresi de polis tarafından araştırılıyor. Pasinler'de bulunan A.Ü.'ye bağlı Meslek Yüksek Okulu'ndaki öğrenciler ve A.K. öğretmenle bağlantıları da inceleniyor. A.K.'nin olay sonrası eve getirdiği saldırgana ait bir tutam saçla birlikte kan ve bulaşan vücut sıvıları, cuma günü Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

ÖĞRENCİ NE DİYOR
Mecbur olmadıkça çarşıya inmeyiz

ATATÜRK Üniversitesi Pasinler Meslek Yüksek Okulu öğrencileri olaydan dolayı çok tedirgin. Yüzlerini ve adlarını gizliyorlar. Tepkiler şöyle:

S.Ç. (19) ve N.T. (20) Bilgisayar Programcılığı öğrencileri Yurtta konuşulanlara göre öğretmen de saldırgan da buralı. Korkuyoruz. Burası çok tutucu bir kasaba. Kılık kıyafetimiz nedeniyle bizden de pek hoşlanmıyorlar. Mecbur kalmadıkça çarşıya inmiyoruz.

H.T. (20) Harita ve Kadastro 2'inci sınıf öğrencisi Herkes A.K.'nin bildiği her şeyi anlatmadığını konuşuyor. Konuşsun ve kasabanın adını temizlesin. Dün polis bir arkadaşımı sorguladı.

PASİNLER NE DİYOR?
Yakalarsak linç ederiz

PASİNLER halkı öfkeli, daha doğrusu erkekler. Sokaklarda çok az kadın var. Konuşmayıp koşar adımlarla kaçmayı tercih ediyorlar. Saldırgan ya da saldırganlar yakalandığında ilçede linç girişimi olacağını açıkça söylüyorlar. Adını açıklamayan bir şoför, "Linç için dolaşıyorum. Babam olsa bırakmam, vururum" diyor öfkeyle. Tepkiler şöyle:

Samih Doğan (28-İnşaatçı) Bu saldırganlar kimse, öldürülürler. Adımızı kirlettiler. Öğretmen de artık konuşsun.

Suat Doğan (25-Çiftçi) Saldırgan yabancıdır. Bizden birinin yapması mümkün değil. Yakalanması, polisin çalışmasına ve kanıtlara bağlı. Bu tür olayları engellemek için gece gündüz polis devriyesi lazım.

Muammer Özbay (34?Seyyar satıcı) On yıl önce de benzer olay olmuştu burada. Cihan Nene'yi kesmişlerdi. Bu ikinci oldu.

M. Salih Güven (72?Emekli) Çok çirkin, olmaması lazımdı. Lanetleyerek dolaşıyorum. Muhafazakârlığımıza yakışmadı.

Zekai Kavut (47?Esnaf) Üç gün önce İbrahim Hakkı Devlet Hastanesi'nde 13 yaşındaki kız çocuğu doğum yaptı. Amcasının oğlu tecavüz etmiş. İnsanlar bozuluyor. Sebebi, kaliteli göç verdik, kalitesiz göç aldık. İsterse hayat kadını olsun, yapılmaz. Dine, imana, vicdana, insanlığa sığmaz. Allah şeytana uydurmasın.

Celal Uğurlu (42?Çaycı) Pasinler'den kimse bunu yapmaz. Dışarıdandır. İçimizden olamaz. Bugün A. öğretmene, yarın bizim çocuklara yapılır.

Mustafa Akgül (37?Esnaf) Kaldıramıyoruz bu olayı. Selçuklu'ya sancak beyliği yapan, terörün olmadığı tek ilçe olarak utanıyoruz.

SONUCA YAKINIZ

ERZURUM Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Pasinler İlçesi'nde öğretmen A.K.'ye yapılan saldırıyla ilgili soruşturmada faili bulmaya çok yakın olduklarını açıkladı. Saldırının aydınlanması için özel bir ekip kurduklarını anımsatan Yıldız, okuldan başlayarak sokak sokak, metre metre inceleme yaptığını vurguladı. Yıldız, "Deliller, izler, kanıtlar, hepsini topladık. Sonuca çok yakınız. Olağan şüphelilerimiz var ama şu an için hiç kimse gözaltında değil. Kimseyi zan altında bırakmak istemiyoruz. Kızımızın üstünden çıkan malzemelerin hepsini burada inceledikten sonra daha detaylı tetkik için İstanbul Bölge Kriminal laboratuvarına gönderdik. Orada da tespitler yapılacak. En kısa sürede sizlere hayırlı bir haberle döneceğiz" diye konuştu.

DNA TESTİ YAPILACAK

Pasinler'de görevini sürdüren uzman ekip olay yerinde ayrıntılı inceleme yaptı. Saldırganın boğuşma sırasında tırmalama sonucu kanayan yüzünden ve ellerinden damlayan kanı dahil, 2 metrekarelik alandaki tüm deliller toplandı.
En önemli ipucunun öğretmenin avucunda kalan saldırgana ait saç teli ile kan izleri olduğu belirtildi. Yıldız, "Saç tellerinin kime ait olduğunu belirlemek için DNA testine tabi tutacağız. Pasinler'deki ekibimiz 7 gün 24 saat usulüyle çalışıyor. Hassasiyetimiz yüksek, Erzurum'un hassasiyetlerini biliyoruz. Kendi evladımızdır. Şahsı kısa sürede yakalayacağız" dedi.

ÖNCE ÖLDÜRDÜ SONRA İSE...

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Niğde' de bir otomobil satışından vahşi cinayet çıktı. Oto yıkamacısında çalışan 8 aylık evli Ali Yusuf Akman (24), otomobilini 23 bin liraya lastik tamircisi Emrah Polat'a (24) sattı. Emrah Polat satın aldığı otomobilin parasını ödemek için Akman'la buluştu.

Direksiyona geçen Polat, Koyunlu beldesine doğru yola çıktı. Ormanlık alanda otomobili durduran Emrah Polat, ruhsatsız tabancayla otomobilden indirdiği Ali Yusuf Akman'a iki el ateş etti. Polat, Akman'ın öldüğünü anlamasına rağmen, 7 el daha ateş etti. Cesedi otomobilin bagajına koyan zanlı, bir süre gezdikten sonra bir toprak birikintisine gömdü. Zanlı genç, daha sonra olay yerine kepçe çağırdı. Kepçe operatörüne, ''Burada inşaat yapacağız'' diyen Polat, gömdüğü cesedin üzerine toprak yığdırdı.

Polis, ailesi tarafından aynı gün kayıp başvurusu yapılan Ali Yusuf Akman'ı aramaya başladı. Akman'ın son görüştüğü kişi olarak belirlenen Emrah Polat ve birlikte yaşadığı kadın gözaltına alındı. Kadın sorgusunda, "Emrah, eve kanlı elbiselerle gelip üzerini değiştirdi" demesi üzerine zanlı suçunu itiraf etti. Polis, aynı kepçeyi olay yerine çağırdı. Kepçeyle yapılan kazıda, Ali Yusuf Akman'ın cesedine ulaşıldı.

AİLELERİN BALIK KAVGASI KANLI BİTTİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN..

[PAGE]AFYONKARAHİSAR'ın Çay İlçesi'ne bağlı Karamık Beldesi'nde evlerinin yakınındaki gölden balık tutarak geçimini sağlayan iki aile arasında çıkan silahlı kavgada, 3 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

Olay dün saat 21.30 sıralarında meydana geldi. Karamık Gölü'nden balık ve sülük tutarak geçimlerini sağlayan Akın ve Çavuş aileleri, avlanma yasağı devam etmesine rağmen dün akşam da balık avına çıktı. Çavuş ve Akın aileleri arasında kimin nereye ağ atacağı konusunda anlaşmazlık çıktı. Balık tutma yeri nedeniyle tartışan iki aile fertleri, gölün ortasında teknelerinde bulunan av tüfekleriyle çatıştı.

TELEFONLA HABER VERDİ

Teknelerin kan gölüne döndüğ çatışmada 36 yaşındaki Ali Çavuş vücudunun çeşitli yerlerine isabet eden saçmalar nedeniyle olay yerinde hayatını kaybederken, 51 yaşındaki Gazi Akın ile yeğeni 39 yaşındaki Mehmet Akın ve 38 yaşındaki Tahsin Çavuş ağır yaralandı. Tahsin Çavuş, yaralarına rağmen teknenin içinde sürünerek telefonuna ulaşmayı başardı.

Olayı önce yakınlarına, sonra 112 Acil Servis'e bildiren Tahsin Çavuş, gelen sağlık ekibi tarafından Bolvadin Halil İbrahim Özsoy Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı. Hayati tehlikesi devam eden Çavuş'un göğsünden çok sayıda saçma çıkarıldığı belirtildi.

ÖLÜ SAYISI 3'E ÇIKTI Ambulansla birlikte olay yerine ulaşan diğer aileden Uğur Akın ise kayığıyla yaralı Gazi Akın ve Mehmet Akın'ı göl kıyısına çıkardı. Ambulansla ağır yaralı olarak Çay Devlet Hastanesi'ne götürülen Gazi Akın ile yeğeni Mehmet Akın, müdahaleye rağmen yaşamlarını yitirdi.

Jandarma olay yerinde inceleme yaptıktan sonra iki aileden kavgaya karıştıkları belirlenen 7 kişiyi gözaltına aldı.

15 GÜNDÜR KAVGA EDİYORLARDI

Gölün kenarında yan yana evleri bulunan iki ailenin geçimlerini sağladıkları göle yabancı hiç kimseyi yaklaştırmadığı, uzun zamandan beri kendi aralarında da anlaşmazlık olduğu belirtildi. Ailelerin son 15 gündür ise 'burası bizim alanımız' diyerek sık sık birbirleriyle kavga ettikleri kaydedildi.

Karamık Beldesi'nde daha önce cinayetle biten husumet ve kan davası olmadığını anlatan Belediye Başkanı Ak Partili Arif Durmaz, beldede ilk kez böyle bir olay meydana geldiğini söyledi. Durmaz, "Olay 'Sen ağı buraya atacaksın, burada ben tutacağım' tartışmasından çıktı. Yani olmayacak bir şeyden çok üzücü bir olay gerçekleşti. Hepimiz şu anda üzgünüz. İki ailenin de başları sağolsun. Emniyet güçlerimiz sabaha kadar av yasağı uygulamaya çalışıyor" diye konuştu.

Ölenlerin cesetleri, otopsi yapılmak üzere bugün Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Otopsilerin ardından cenazeler, Karamık Beldesi'nde toprağa verilecek. Beldede geniş güvenlik önlemi alındı.

RÜYASINDA GÖRDÜ BABASINI ÖLDÜRDÜ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN..

[PAGE]Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesinde, mevsimlik işçi olarak gelen ailenin küçük oğlu gördüğü rüyadan etkilenerek, uyandığında aynı çadırda kaldığı babasını öldürdü.

Mardin'den mevsimlik işçi olarak Kırşehir'e gelen Hakkı Ç. (45), oğlunun kurşunları ile hayatını kaybetti.

Çiçekdağı ilçesi Tepecik köyünde meşe odunlarından mangal kömürü imal eden ailenin 18 yaşındaki oğlu Mehmet Ç., gece gördüğü rüyada, "Eve geldim, ailemdeki herkes öldürülmüştü. Rüyamda evden çıkan birini gördüm. Hemen uyanmışım. Ondan sonra ne oldu hatırlamıyorum" dedi.

Gece saat 02.00 sıralarında meydana gelen olaydan hemen sonra olay yerine gelen ambulans ve jandarma ekipleri, babasını öldüren 18 yaşındaki çocuğu ağlar vaziyette buldu. Çocuk gözaltına alınırken, yakın çadırda kalan Mehmet Ö.'de (55) saçmalardan yaralanarak Çiçekdağı İlçe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.