BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.468,64
HABER /  GÜNCEL

Tiyatroda hakaret Ankara'yı karıştırdı

Başbakan Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan, kendisine hakaret edildiği iddiasıyla tiyatroyu terk etti.

Abone ol

Ankara Büyük Tiyatro Salonu'nda cuma akşamı sahnelenen 'Genç Osman' adlı oyun sırasında oyunculardan birinin ön sırada oturan Sümeyye Erdoğan ve arkadaşına sözlü ve el hareketleriyle hakaret etmesinin yankıları sürerken, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü olayla ilgili soruşturma başlattı.

Cuma akşamı Ankara Büyük Tiyatro Salonu'nda "Genç Osman" adlı tiyatro oyunu sırasında bir oyuncunun ön sırada oturan iki başörtülü izleyiciye hem sözlü hem de el hareketleriyle hakaret etmesine, seyirciler salonu toplu halde terk ederek tepki gösterdi. 

SÜMEYYE ERDOĞAN SALONU TERKETTİ

Olayın ardından Sümeyye Erdoğan ve arkadaşının, kendilerine hakaret eden tiyatro oyuncusuna karşılık vermeden salondan ayrıldığı belirtildi. Tiyatroda oyuncunun hakaretine maruz kalan Sümeyye Erdoğan ve arkadaşı, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na yazılı şikayet başvurusu yaptı. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü de olayla ilgili soruşturma başlattı.

SÜREKLİ GÖZ TEMASI

Oyunun birinci perdesi sırasında meydana gelen olayla ilgili olarak bir seyirci, oyunun başlamasıyla birlikte tiyatro oyuncularından birisinin garip davranışlar sergilemeye başladığını, özellikle ön sırada oturan başörtülü iki seyirciyle sık sık göz temasına girdiğini söyledi. Aynı izleyici, oyuncunun oyun devam ederken ön sıraya doğru eğilip el hareketiyle herkesin duyacağı biçimde "Siz ne yapıyorsunuz" şeklinde bir ifade kullandığını söyledi. 

SALONDAN TEPKİ SESLERİ

Bir başka izleyici ise, yıllardır Devlet Tiyatroları müdavimi olduğunu, ilk defa böyle bir olaya tanıklık ettiğini, tüm seyircilere yapıldığını düşündüğü bu saygısızlık karşısında diğer izleyiciler gibi salonu terk ettiğini ve olayın etkisinden uzun süre kurtulamadığını ifade etti. Oyun sırasında yaşanan gelişme sonrasında bir izleyici de ayağa kalkarak, "Terbiyesizlik yapma" şeklinde tiyatro oyuncusuna tepki gösterdi. Bu seyircinin bu tepkisinin ardından da aralarında Polis Akademisi öğrencilerinin de bulunduğu izleyicilerin tamamına yakını benzer tepkiler göstererek tiyatro salonundan ayrıldılar.