BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,07
ALTIN 2.472,62
HABER /  DÜNYA

Felaketin bu yüzü ilk kez yayınlandı

Dünyanın karşı karşıya kaldığı en büyük nükleer krizlerden birine neden olan tsunaminin, Fukuşima nükleer santralini nasıl vurduğunu gösteren video yayımlandı

Abone ol

Japonya'da 11 Mart günü yaşanan depremin sonrasında gelen ve dünyanın karşı karşıya kaldığı en büyük nükleer krizlerden birine neden olan tsunaminin, Fukuşima nükleer santralini nasıl vurduğunu gösteren video yayımlandı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

11 Mart günü yaşanan 9.0 büyüklüğündeki depremin ve neden olduğu tsunami, Japonya'nın Fukuşima Daiçi nükleer santralinde çok büyük hasara yol açmış ve radyasyon sızıntısı başlamıştı.

1986'da yaşanan Çernobil nükleer kazasının ardından, tarihin en büyük nükleer felaketi olarak gösterilen Fukuşima'daki radyasyon sızıntısının başlamasında, tsunaminin etkisi çok büyük olmuştu.

Depremin kısa bir süre sonrasında, nükleer santralin yakınlarındaki yüksek bir bölgeye çıkan çalışanlardan bir tanesi, tsunami dalgalarının santralin dalgaları engellemek için inşa edilen duvarlarını nasıl aştığını görüntüledi.

Bugün, santraldeki nükleer krizi ortadan kaldırmakla görevli olan Tokto Electric Power (TEPCO) şirketinin çalışanı, 15 metrelik dalgaların, beş metrelik duvarın üstünde nasıl yükseldiğini ve santralin reaktörlerine ulaşmasını saniye saniye kaydetti.

İŞTE O ANLAR