BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,96
ALTIN 2.446,62
HABER /  GÜNCEL

Öğrenci yurdunda yangın paniği

İstanbul Kağıthane'deki 350 öğrencinin kaldığı erkek öğrenci yurdunda henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın korku ve paniğe yol açtı.

Abone ol

Çağlayan Neşe Caddesi üzerinde bulunan 5 katlı Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Çağlayan Erkek Öğrenci Yurdu'nda henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı saat 01.00 sıralarında yangın çıktı.

Yurdu bir anda dumanlar kapladı.

Yataklarından kalkan öğrenciler korku ve panik içerisinde dışarı çıktı. Öğrenciler durumu itfaiye ve 112 Hızır Acil'e haber verdi.

Olay yerine çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi. Şişli ve Kağıthane grubuna bağlı itfaiye ekipleri, yurdun 5'nci katında çıkan yangını merdiven aracılığıyla yaklaşık 1 saat süren çalışma sonucu söndürdü.

İtfaiye ekiplerinin çalışması sırasında yurt yöneticileri birbirleriyle kavga etti. Polisin araya girmesi sonucu kavga kısa sürede yatıştırıldı.

"Yangın tüpleri boştu, yangın merdiveni kilitleydi"

Yangına müdahale etmek istediklerini belirten bir öğrenci, "Yataklarımızdan kaltığımızda alevleri gördük. Müdahale etmek istedik ancak yangın söndürme tüpleri boştu. Yangın merdiveni de kilitli olduğu için açamadık. Dumanlar arasında merdivenlerden indik. Bu kadar ihmal olur mu? Ölümden döndük" dedi.