BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Bu adamda şeytan tüyü var

'Bu adamda şeytan tüyü var' atasözünü gerçek oldu. Adanalı Erdal Başman, 70 yıllık ömrünün 50 yılına 18 evlilik sığdırdı.

Abone ol

"Bu adamda şeytan tüyü var" atasözünü gerçek oldu. Adanalı Erdal Başman, 70 yıllık ömrünün 50 yılına 18 evlilik sığdırdı. Ürdün Kralı Hüseyin'in baldızı dahil 13 Türk, 2 Alman ve birer de Tayland, Mısır ve Filistinli kadın ile evlenen Başman, son mutluluğu yine Türk kadınında buldu.

Haber Türk Gazetesi'nin haberine göre, Adanalı 70 yaşındaki Erdal Başman ömrünün 50 yılına 18 evlilik sığdırdı. Ürdün Kralı Hüseyin'in baldızıyla da bir süre evli kaldı. Bu güne kadar 13 Türk 2 alman 1 Taylandlı 1 mısır ve 1 Filistinli kadınla dünya evine girdi. Ayrılıklarını, ağzı koktuğu için, çok konuştuğu için böcek yediği için boşanmış.

"Bu adamda şeytan tüyü var" atasözünü adeta kanıtlayan Erdal Başman evlilik maceraları şöyle: İlk evliliğini 19 yaşında Adana'da yaptı. Birkaç yıl süren evliliğinden sonra Mersinli bir kadınla evlendi. 32 yaşında Almanya'ya çalışmaya gittiğinde bir yıl sonra Retana evlendi. 17 yıl süren bu evliliğinden 4 çocuğu oldu. Erdal Basman, Almanya'da yaşarken Türkiye'ye her gelip gidişinde bir Türk kızıyla evlendi. Ankara, Adana. Mersin ve Tokat'ta 12 kez evlenen ve birkaç ay ile 1,5 yıl sırasında evli kalan Başman en ilginç evliliğini Ürdün'de gerçekleştirdi.

KRALIN BALDIZI İLE EVLENDİ

Başman, aradığı mutluluğu kralın baldızında bile bulamamış. Çalışmak için gittiği Ürdün'de Kral Hüseyin'in baldızıyla evlendi. Ancak problemli bir evlilik dönemi geçiren Başman, kısa sürede evliliğini bitirdi. Üç dil bilen ve dünyanın birçok ülkesini gezen Başman, Ürdün macerasının ardından turistik gezi amaçlı gittiği Japonya'da Taylandlı Siliporn ile evlenip Türkiye'ye döndü. Bu evliliğinden bir erkek çocuğu olan Başman, Siliporn'dan ise böcek yediği için ayrıldı.

KİTABINI YAZACAK

Başman son olarak Antalya'da Hatice Başman ile hayatını birleştirdi. Evlendiği kadınların çoğunun ismini bile hatırlamakta güçlük çektiğini belirten Başman, 18. evliliğinde mutluluğu bulduğunu belirterek, yaşadıklarıyla kitap haline getireceğini söylüyor.