BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Arsenal'i kupada 'Şeytan' çarptı

İngiltere FA Cup 6. tur maçında Manchester United sahasında Arsenal'i konuk etti.

Abone ol

İngiltere Federasyon Kupası çeyrek finalindeki dev maçta Manchester United, Arsenal’i 2-0 mağlup etti.

Dünyanın en eski futbol organizasyonu olan İngiltere Federasyon Kupası’nın 130.’sunda iki dev, Manchester United ve Arsenal çeyrek final maçında karşı karşıya geldi.
Barcelona’ya 3-1 yenilerek Şampiyonlar Ligi defterini kapatan Arsenal, Kırmızı Şeytanlara da 2-0 mağlup olarak bir kulvardan daha çekilmiş oldu.

Manchester United’da sakat oyuncuların fazlalığı Alex Ferguson’u çok farklı bir kadro oluşturmaya zorladı. Old Trafford’un çimlerine 7 savunmacı çıkararak 7-1-2 dizilimiyle oynayan Man.United’ın karşılaşma boyunca stratejisi kontrataklardan ağları havalandırmak oldu ve attığı iki golde de bunun meyvesini toplamayı başardı. Karşılaşmanın 29. dakikasında Brezilyalı ikizler Rafel ve Fabio’nun kısa paslarıyla gelişen atakta Rooney geriden arka direğe ortaladı. Hernandez’in kafasını Almunia kurtardı. Dönen topu ayaklarının ucunda bulan Fabio da Silva, Kırmızı Şeytanlar’ı 1-0 öne geçirdi.

ŞEYTAN'IN TAKTİĞİ

Maç boyunca gol bulmak için Arsenal bastırırken, Manchester oyunu daha sahasında kabullenir bir haldeydi. Nitekim ikinci yarı da öyle başladı. Ancak 49. dakikada Arsenal hücuma çıktığı anda topu kaptırdı.
Hernandez şansını şut çekerek denedi ama Djourou’dan sekti. Seken topu kafayla Rooney ağlara gönderdi ve karşılaşmanın skorunu 2-0 olarak tayin etti ve Manchester bu skorla yarı finale yükselen takım oldu.