BIST 9.795
DOLAR 32,60
EURO 35,00
ALTIN 2.451,33
HABER /  GÜNCEL

Oğlunun cenazesine kelepçeyle geldi

Maltepe Gülsuyu'nda öldürülen Hasan Ferit Gedik'in cenazesinde gerginlik yaşandı.

Abone ol

MALTEPE Gülsuyu'nda gerginlik durmuyor.

Gedik'in cenazesi ailesi ve yakınları tarafından öldürüldüğü yere, Gülsuyu'na götürülmek istendi, polis çatışma ihtimaline karşı izin vermedi.

Bunun üzerine Gülsuyu Meydanı'nda anma töreni düzenlendi. Baba İbrahim Gedik tutuklu bulunduğu Bolu Cezaevi'nden izinli olarak oğlunun cenazesine katıldı. Gedik'in yanındaki sivil görünümlü askerlere kelepçeli olması dikkat çekti.

Maltepe Gülsuyu'nda Pazar günü çıkan olaylarda hayatını kaybeden Hasan Ferit Gedik'in cenazesi Küçük Armutlu Cemevi'nde bekletiliyor. Burada dedesi, annesi ve kardeşi Gedik'in cenazesi başında gözyaşı döktü.

Bir grup da, "Bedel ödedik, bedel ödeteceğiz", "Çetelerden hesap soracağız" şeklinde sloganlar attı. Halk Cephesi adına yapılan açıklamada, Gedik'in uyuşturucu ve fuhuşa karşı verdiği mücadele sırasında uyuşturucu çeteleri tarafından vurularak öldürüldüğü ifade edildi.

ÇATIŞMA İHTİMALİNE KARŞI ÖNLEM

Gedik'in öldürülmesinden 15 dakika sonra polisin yoğun bakıma beyaz önlük giyerek girdiği, burada Gedik'in de silah kullanıp kullanmadığını tespit etmek için el svabı testi yaptığı iddia edildi. Gedik'in cenazesi ailesi ve yakınları tarafından öldürüldüğü yere, Gülsuyu'na götürülmek istendi. Armutlu ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi alan polis, karşılıklı gruplar arasında çatışma çıkma ihtimaline karşı cenazenin Gülsuyu'na götürülmesine izin vermedi. Gencin cenazesinin ve acılı ailenin cemevindeki bekleyişi devam ediyor.

KELEPÇEYE TÜLBENT

Cezaevinden izinli olarak gelen baba İbrahim Gedik de cenazeye katıldı. Baba Gedik sık sık oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Baba Gedik'in cenaze sırasında da jandarma görevlisine kelepçeli olduğu görüldü. Ancak baba ve jandarma görevlisinin bileğine kelepçenin görünmemesi için tülbent takılmış olması dikkat çekti. Cenaze namazının ardından Gedik'in cenazesi helallik alınması için Armutlu'daki evine götürülüyor. Bu sırada kalabalık grup slogan atarak cenazenin arkasından yürüyor.