BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

ODTÜ yolu çöktü

Ankara Belediyesi ile ODTÜ'yü karşı karşıya getiren o yolda göçük meydana geldi.

Abone ol

ANKARA Büyükşehir Belediyesi’nin ODTÜ kampüs alanında yaptığı yol çalışmaları sırasında, su borusunda patlama meydana geldi.

Patlamanın etkisiyle ODTÜ A4 kapısında doğru giden asfaltta göçük meydana geldi.

100.Yıl Mahallesi’nin bir kısmında sular kesilirken, belediye görevlileri yolu trafiğe kapattı.


ÖĞRENCİLER KAMPÜSE YÜRÜDÜ

Anadolu Bulvarı’nın Konya Yolu’na bağlantısını sağlayacak olan ve bir bölümü ODTÜ kampüs alanından geçtiği için tartışmalara neden olan yolda meydana gelen göçük nedeniyle, toplu taşıma araçları ve özel otomobilleri ile derse gelen öğrenci ve akademisyenler olay nedeniyle kampüs alanına giremedi. Yol inşaatının başladığı bölgede özel halk otobüsleri ve dolmuşlardan inen öğrenciler, dersliklerine yürüyerek gitmek zorunda kaldı. Özel otomobiller ise kampüsün diğer girişlerine yönlendirildi.
 

BU ÜÇÜNCÜ PATLAMA

Çalışmaların başladığı günden itibaren üç defa su borusunun patladığını söyleyen öğrenciler, görevlilere tepki gösterdi.



ÖĞRENCİ SON ANDA KURTULDU

Olayın görgü tanıklarından yüksek lisans öğrencisi Zeynep Gürel taksiyle okula doğru giderken, kenarı iş makinelerinin kazısıyla uçuruma dönüşen okul yolunda öğrenciyi gördüğünü ve inşaat nedeniyle insanların can güvenliğinin bulunmadığını düşünürken büyük bir gürültü duyduğunu söyledi. Gürel yaşadıklarını şöyle anlattı: “Taksiyle ilerlerken yolun kenarında yürüyen öğrenciyi geçtiğimiz anda büyük bir gürültü duyduk. Arkamı dönüp baktığımda az önce orada yürüyen çocuğun gözden kaybolduğunu fark ettim. Hemen taksiyi durdurdum ve göçük yerine gittim. Öğrenci son anda yola elleriyle tutunmuş ve uçurumdan aşağı yuvarlanmaktan kurtulmuş. Kendi imkanlarıyla çıktı. Taksiyle okula kadar eşlik ettik. Olayda herhangi bir yara almadı ama çok daha kötü şeyler olabilirdi”




OLAY YERİNDEN İLK FOTOĞRAFLAR

buyuk.jpg