BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Güvenliğe rağmen acil durum butonuna bastılar

Marmaray’da acil durum butonuna basılması nedeniyle seferlerin aksaması üzerine vagonlarda önlem alındı. Güvenlik görevlilerine rağmen buton...

Abone ol

Marmaray’da acil durum butonuna basılması nedeniyle seferlerin aksaması üzerine vagonlarda önlem alındı. Güvenlik görevlilerine rağmen butonları gereksiz yere kullananlar, Marmaray’da seferin yavaşlamasına neden oldu.
Marmaray seferlerinde yaşanan aksaklıkların ardından Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından önlem alındı. Acil durum butonuna basılmasını engellemek için vagonlarda güvenlik görevlileri bekletilmeye başlandı. Kapı önlerinde bulunan güvenliklere rağmen gereksiz yere basılan acil durum butonları yüzünden sefer halindeki Marmaray’da zaman zaman aksamalar meydana geldi.
Duruma tepki gösteren vatandaşlar, yapılanın yanlış olduğunu söyledi.

VATANDAŞLAR BUTONLARI İŞGAL EDENLERE TEPKİ GÖSTERDİ
Marmaray’da ulaşımın aksamasını hükümeti çekemeyenler olduğunu dile getiren bir vatandaş, “Bu butonu çekenler, yapanları çekemeyenlerdir. Ancak butonu çekmekle yetinebilirler” dedi.
Arslan Yıldırım isimli bir vatandaş ise “Hükümetin yaptıklarını görmeyip de yanlış yapanlar nankördür. İstanbul halkı yapılanları bilmiyorsa nankörün ta kendisidir” diye konuştu.
Sevda Doktaş, Marmaray’ı çok beğendiğini belirterek, “Yenikapı’ya gideceğim” diyerek, acil durum butonuna basanları eleştirdi. Doktaş, “Haksızlık yapılmaması lazım” dedi.
Üsküdar istasyonundan sonra Marmaray’ın duraksaması üzerine vatandaşlar, “Kolu çektiler galiba. Yapıyorlar böyle. Bu bizler için yapılan bir şey” dedi.
Marmaray’da vatandaşların güvenli seyahat etmesi için acil durum butonu önünde bekleyen görevli, durumla ilgili konuşmaktan kaçınarak, görevli olduğunu söyledi.
(İHA)