BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,57
ALTIN 2.386,62
HABER /  DÜNYA

Silahlı soyguncu PTT’yi soydu

Adana’da yüzünü atkı ile kapatıp tabancayla PTT Şubesi görevlisini etkisiz hale getiren zanlı, yaklaşık 3 bin lirayı alıp kayıplara karıştı....

Abone ol

Adana’da yüzünü atkı ile kapatıp tabancayla PTT Şubesi görevlisini etkisiz hale getiren zanlı, yaklaşık 3 bin lirayı alıp kayıplara karıştı.
Edinilen bilgiye göre olay, merkez Sarıçam ilçesi, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Kozan Yolu Caddesi’nde meydana geldi. Saat 14.30 sıralarında, yüzünü atkı ile kapatıp Kozan Yolu Caddesi üzerindeki PTT Şubesi’nin önüne gelen zanlı, müşterinin olmadığı ve görevli Nazif Gür’ün (35) lavaboda olduğu sırada içeri girdi. Bu sırada sesleri duyan Gür lavabodan aceleyle döndüğünde, bir kişinin kendisine silah doğrulttuğunu gördü. Silahlı soyguncunun kasadaki paraları istemesi üzerine korkan Gür, kasadaki paraları zanlıya verdi. Soyguncu daha sonra Gür’ü yere yatırıp PTT şubesinden çıkarak, motosikletiyle olay yerinden ayrıldı. Gür ise hemen polisi arayarak durumu anlattı. Olay yerine kısa sürede gelen polis güvenlik kamerasından soyguncunun eşkalini alıp havadan ve karadan mahalleyi abluka altına aldı. Polis ara sokaklarda eşkale benzeyen bir kişiyi gözaltına aldı ancak, zanlının o kişi olmadığı ve sağ elinde dövme olduğu belirlendi.
Korku dolu anlar yaşayan Gür ise, bir kişinin silah doğrultup paraları istediğini, kendisinin de verdiğini söyledi. Polis şimdi her yerde zanlıyı arıyor.
Öte yandan, aynı PTT şubesi yaklaşık 3 yıl önce bir kez daha soyulmuştu. Adana’da yaklaşık 5 yıl içinde soyulan bu 10. PTT şubesi olmasına rağmen PTT’lerde güvenlik görevlisi olmaması, soyguncuları şubelere yöneltiyor.