BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.512,46
HABER /  DÜNYA

Bilgisayarlarımıza sızmaya çalıştılar

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, “TBMM’deki ofisimize bizim olmadığımız saatlerde bizim olmadığımız birilerinin girip bilgi, belge ko...

Abone ol

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, “TBMM’deki ofisimize bizim olmadığımız saatlerde bizim olmadığımız birilerinin girip bilgi, belge kontrol ve araştırması yaptığı tarafımızdan tespit edilmiştir. Konu ile ilgili o dönemde güvenlik birimlerine şifahen aktarılmıştır. Çeşitli defalar kullandığımız bilgisayarlara sızma teşebbüsleri olmuştur. Son olarak aynı amaçla danışmanlarımıza yönelik olarak benzer teşebbüsler yapılmıştır” dedi.
TBMM’de düzenlediği basın toplantısında iktidarın temellerinin çürüdüğünü, iktidarın ahlaki temellerinin çürüdüğünü söyleyen Özcan Yeniçeri, TİKA ile ilgili açıklamalarda bulundu. TİKA’nın yurtdışında yatırımlar yaptığını ve bu yatırımların çok iyi düşünülmüş faaliyetler olduğunu belirten Yeniçeri, bu faaliyetlerin hukuka ve kamu vicdanına uygun olarak yapılıp yapılmadığını sordu. TİKA’nın yurtdışında yaptığı işlerin ihaleleri ile ilgili kendilerine cevap verilmediğini söyleyen Yeniçeri, TİKA’nın yurtdışında yaptığı yatırımların tutarları ile ilgili bilgiler verdi.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün güvenliğini sağlamak amacıyla satın alınan ileri teknoloji komuta kontrol izleme aracına ne kadar bedel ödendiğini sorduklarını belirten Yeniçeri, Bakan Şimşek’in soruya ilgisiz cevap verdiğini söyleyerek, ihale, yolsuzluk ve usulsüzlüklerle ilgili verdikleri soru önergelerinin akabinde karanlık merkezlerin harekete geçtiğini ifade etti. Sordukları soruların bazı karanlık odakları rahatsız etmiş olabileceğini söyleyen Yeniçeri, “TBMM’deki ofisimize bizim olmadığımız saatlerde bizim olmadığımız birilerinin girip bilgi, belge kontrol ve araştırması yaptığı tarafımızdan tespit edilmiştir. Konu ile ilgili o dönemde güvenlik birimlerine şifahen aktarılmıştır. Çeşitli defalar kullandığımız bilgisayarlara sızma teşebbüsleri olmuştur. Son olarak aynı amaçla danışmanlarımıza yönelik olarak benzer teşebbüsler yapılmıştır. Geçtiğimiz seçim sürecinde iktidar tarafından muhalefet partilerine karşı ahlak dışı ve yasa dışı operasyonlar gerçekleştirilmişti. Bu karanlık operasyonları yapanlarla ilgili olarak hala hiçbir şey açığa çıkartılmış değildir. İktidarı rahatsız edecek yolsuzlukların ortaya çıkmaması için bu tür teşebbüslerin yapıldığını düşünüyoruz” dedi.
Yeniçeri, olayın ne zaman olduğunun sorulması üzerine, “Yaklaşık 5-6 ay önce oldu. Güvenlik birimi geldi baktı, herhangi bir açıklama yapılmadı” ifadelerini kullandı.
Yeniçeri, Meclis’te kadın milletvekillerinin pantolon giymesini sağlayacak düzenleme ile ilgili sorulara ise, “Elbette pantolon giyebilir bir parlamenter. Biz MHP olarak kılıkla kıyafetle ilgilenen değil, düşüncelerle ilgilenen bir partiyiz” cevabını verdi.
CHP Milletvekili İhsan Özkes’in 10 Kasım’da Atatürk için mevlit okutacağının söylenmesi üzerine Yeniçeri, “Biz Atatürk için Fatiha okuduk, mevlide zamanım olursa bende katılırım. Atatürk Türkiye’deki Müslümanlığın hamisidir” diye konuştu.
(İHA)