BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Gül, Twitter’da İskoçya fotoğraflarını paylaştı

Hafta sonu resmi temaslarda bulunmak üzere İskoçya bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Twitter’dan ziyaretine ilişkin fotoğraflar paylaştı. ...

Abone ol

Hafta sonu resmi temaslarda bulunmak üzere İskoçya bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Twitter’dan ziyaretine ilişkin fotoğraflar paylaştı.
Temaslarını değerlendiren Gül, "Herkese merhaba. Haftasonu İskoçya’daydım. Biz İngiltere diyoruz, ama esasen ülkenin ismi Birleşik Krallık. İskoçya’da krallığın bir parçası. Edinburg İskoçya’nın başkenti. Tamamen taş binalardan yapılmış tarihi bir şehir. Orada Türk - İngiliz ilişkilerini geliştirmek için yapılan bir toplantıya katıldım. Kraliçenin oğlu Andrew bize ev sahipliği yaptı. Orada kaldığımız süre boyunca yanımızdan hiç ayrılmadı. Edinburg’da hava yağmurluydu. Yağmur altında kısa bir yürüyüş yaptık. İskoç erkeklerin giydiği eteğe kilt deniyor. Geleneksel çalgıları ise gayda. Havalimanında kilt giymiş bir gaydacı bizi karşıladı. Edinburg’un ünlü müzesi National Gallery’de verilen yemeğe çok sayıda işadamı, akademisyen, medya mensubu katıldı. Yemek öncesinde aralarında Rubens, Vermeer ve Rodin’in de olduğu sanatçıların eserlerini gördük. Gittiğim her yerde olduğu gibi Edinburg’da da vatandaşlarımızla bir araya geldim" dedi.
(İHA)