BIST 9.909
DOLAR 32,47
EURO 34,70
ALTIN 2.436,92
HABER /  POLİTİKA

Öcalan'ın mektubuna Türk'ten ilginç cevap!

Abdullah Öcalan çözüm için yol haritasını yazdığı mektubu Kandil'e kimin götüreceği bilmeceye döndü.

Abone ol

Abdullah Öcalan'ın BDP milletvekilleriyle yaptığı görüşmenin ardından BDP, PKK'nın Kadil Dağı'ndaki yöneticileri ve Avrupa'daki PKK'lılara 'çözüm taslağı' olarak yazdığı mektubu kimin götüreceği tartışma yarattı.

İmralı'da çarptırıldığı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın, 'çözüm taslağı' olarak gönderdiği mektuplardan 'KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı'na hitaben yazılanı Kandil'e, DTK Genel Başkan Yardımcısı ve Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk'un içinde bulunduğu heyetin götüreceği iddia edildi.

Van Bağımsız Milletvekili ve DTK Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un yer aldığı bir heyet, Abdullah Öcalan'ın Kandil'e yazdığı mektubu ulaştırmak için bugün İstanbul'dan uçakla Kuzey Irak'a gidecek. Aysel Tuğluk ve yanındakiler, burada yapacakları değerlendirme sonunda mektubu Kandil'deki PKK'lı yöneticilere nerede verecekleri kararlaştırılacak.

DHA muhabirine telefonla kısa bir açıklama yapan Aysel Tuğluk, "Biliyorsunuz, mektupların iletilmesiyle ilgili bir süreç var. Bunun çalışması yapılıyor. Şu anda herhangi bir açıklama yapmayacağız. Döndükten sonra bunu değerlendireceğiz" dedi.

BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, "Aysel Tuğluk'un da aralarında bulunduğu heyet bugün İstanbul'dan Kuzey Irak'a gidecek. Bu konuda şimdilik bu kadar bilgi verebiliriz" diye konuştu.

Ahmet Türk YALANLADI

Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, Abdullah Öcalan'ın mektubunu ulaştırmak üzere Kandil'e gittiği iddiasının doğru olmadığını Meclis'te açıkladı.

KANDİLE DEĞİL BERBERE GİDİYORUM

İddianın ardından TBMM'de görülen Ahmet Türk, iddiayı yalanladı. Meclis koridorlarında gazetecilerin "Kandile gidecek misiniz?" sorusuna yanıt veren Türk 'Ne kandili, berbere gidiyorum' diyerek Meclis berberine gitti.

Ahmet Türk, bu gelişmelerin ardınan TBMM'de AA'nın sorularını yanıtladı. Türk, Abdullah Öcalan'ın Kandil'e yazdığı mektubu götürdüklerine dair haberlere ilişkin, “Ben burada, TBMM'deyim. Aysel hanım (Tuğluk), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir toplantıya katılmak için Diyarbakır'da. Bu haberin kaynağı nedir, nasıl şekil aldı biz de anlamış değiliz. Ben de hayretle karşıladım” dedi.

Süreç içinde görüşmeler olabileceğini belirten Türk, “Gidebiliriz, tartışabiliriz. Bu sürecin kalıcı bir hale dönüşmesi için biz başından beri, elimizden geldiğince çabalarımızı derinleştireceğiz. Bu konuda katkı sunmaya çalışacağız” diye konuştu.

İmralı süreci kapsamında ikinci BDP heyetinin adaya yaptığı ziyaretin ardından bölücü örgütün ele başı Abdullah Öcalan'ın yazdığı mektup dün BDP Genel Merkezi'ne ulaşmıştı. Üç üst yazıyla gönderilen mektuplardan birinin Avrupa'ya, birinin de Kandil'e gönderileceği belirtilmişti. Kandil'e gidecek mektubun, DTK eşbaşkanları, Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ve Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk tarafından Kandil'e götürüldüğü iddiası Ahmet Türk tarafından Meclis'te yalanlandı.