BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Eşek sırtında okul yolu

Toprak yolun kış aylarında aşırı çamurla kaplı olması nedeniyle bazı veliler çocuklarını eşek sırtında okula götürüp getiriyor.

Abone ol

Samsun'un Vezirköprü İlçesi'nde Öğürlü Köyü'nün Ortakonak Mahallesi'nde oturan 23 öğrenci diğer mahallede bulunan ilkokula gidebilmek için her gün gidiş-geliş 6 kilometre yol yürüyor.

Öğrenci velileri çocuklarını bazen eşek sırtında bazen de traktörle okula götürüyor.Samsun'un Vezirköprü İlçesi'ne 40 kilometre uzaklıktaki Öğürlü Köyü Ortakonak Mahallesi'nde 23 öğrenci 3 kilometre uzaklıktaki Ambarcık Mahallesi'nde bulunan İlkokula yürüyerek gidip geliyor. Öğrencilerden 11'i Ambarcık İlkokulunda okurken diğer 12 öğrenci de yürüyerek gittikleri okul bahçesinde servise binip köyün başka bir Mahallesi'ndeki ortaokula gidiyor.

Çocuklarının her gün okula gitmek için gidiş geliş 6 kilometre yol yürümek zorunda kaldığını söyleyen 45 yaşındaki Kadir Çınar, "Yetkililerden yardım istiyoruz. Yolumuz olmadığı için serviste gelmiyor. Çocuklarımız çok zorluk çekiyorlar. Kışın 2 metre kar oluyor. Çocuklarımız okula gidemiyorlar. Karda çamurda her gün evlatlarımız bu eziyeti yaşıyorlar" dedi.

63 yaşındaki Ahmet Çınar'da torununun okula gitmek için her gün gidiş geliş 6 saat yürümek zorunda olduğunu belirterek 'Bazen toprak yol o kadar kötü oluyor ki çocuklar yürümekte bile zorlanıyorlar. O zaman bizde eşeklerle ya da traktörle onları okula götürüyoruz. Yolumuzun yapılmasını mahallemizdeki öğrencilere de servis verilmesini istiyoruzö diye konuştu.

Vezirköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Özdemir, konuyla ilgili araştırma başlattığını, araştırma sonucunda gerekenin yapılacağını belirtti.