BIST 9.916
DOLAR 32,41
EURO 34,82
ALTIN 2.423,02
HABER /  GÜNCEL

Apo'nun mektubu Kandil'e gitti iddiası

Abdullah Öcalan'ın Kandil'e yazdığı mektubu Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk götürdü.

Abone ol

Abdullah Öcalan'ın Kandil'e yazdığı mektubu DTK Başkanı Mardin bağımsız milletvekili Ahmet Türk ile Van bağımsız milletvekili Aysel Tuğluk götürdü.

23 Şubat'ta BDP'li milletvekilleri Altan Tan, Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder İmralı Adası'na gitmiş ve Abdullah Öcalan ile görüşmüşlerdi.

MEKTUPLAR GÜVENİLİR KİŞİLERLE GÖNDERİLECEK

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a teslim edilen mektupların, Avrupa ve Kandil’e BDP milletvekilleri ile değil, partinin tayin edeceği güvenilir kişilerce adreslere ulaştırılacağı ve cevaplarının ise aynı yolla BDP’ye getirileceği belirtildi.

BDP’nin ise, Kandil ve Avrupa’dan gelen yanıtları, kendilerine yazılan mektubun yanıtı ile İmralı’ya göndereceği öğrenildi.

BDP'DEN YALANLAMA GELDİ
 
Abdullah Öcalan' ın Kandil' e yazdığı mektubu DTK Başkanı Mardin bağımsız milletvekili Ahmet Türk ile Van bağımsız milletvekili Aysel Tuğluk götürdü iddiasına yalanlama geldi. 

İmralı'da Abdullah Öcalan'la görüşen BDP'li vekillerden Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, 'Kandil'e KCK Yürütme Konseyi Başkanlığına' diye yazdığı mektubu, Mardin Bağımsız Milletvekili ve DTK Genel Başkanı Ahmet Türk ile Van Bağımsız Milletvekili ve DTK Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk Kandil'e götürdüğü yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Tan, isimler konusunda toplantının devam ettiğini, toplantı sonucunda belirlenen isimlerin mektupları yerine ulaştıracağını belirtti.

ÖCALAN, PKK'YA EN SON 2011’DE MEKTUP YAZMIŞTI

Abdullah Öcalan’ın, son olarak Oslo görüşmeleri kapsamında 6 Temmuz 2011 tarihinde Kandile, ’KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı’ başlığı adı altında 6 sayfalık bir mektup yazdığı belirtildi.

Daha sonra KCK operasyonlarında fotokopileri ele geçirildiği belirtilen mektupta Öcalan, İmralı Adası’nda devlet heyeti ile yaptığı görüşmeleri ele almıştı. Öcalan’ın Kandil’e yazdığı mektuptan kısa bir süre sonra 14 Temmuz 2011’de Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde PKK saldırısı sonucu 13 asker şehit olunca Oslo görüşmeleri de sona ermişti.

270220131224589367129_3.jpg