BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Öcalan'dan kızılca kıyamet tehdidi

Seçim öncesi Öcalan'dan gerilimi tırmandıracak yeni sözler geldi. Öcalan demokratik çözüm gelişmezse....

Abone ol

BDP'nin 4 taleple kurduğu çözüm çadırlarının yarattığı gerilim sürerken PKK terör örgütü lideri Öcalan da İmralı'dan "Son şans" çıkışı yaptı.

'Demokratik anayasal çözüme şans' verilmesini isten Öcalan, 'Çözüm gelişmezse kendiliğinden topyekûn savaş dönemi başlar. Kızılca kıyamet kopar' dedi. 


Öcalan'ın açıklamalarından sonra KCK'da eylemsizlik kararının seçim sonrası 15 Haziran'a kadar uzatıldığını açıkladı.

Öcalan'ın avukatlarıyla yaptığı görüşmedeki sözleri örgüte yakın internet sitelerinde yayımlandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kürtlerin çözüm çadırları önünde kıldığı Cuma namazlarına 'dine bölücülük sokuluyor' şeklindeki tepkisine karşılık, "Halk ibadetini Kürtçe yerine getirmek istiyor" diyen Öcalan, Türklere "Ben devletle görüşüyorum, bu bilinmelidir. Görüşmelerle Kürt sorununun demokratik anayasal çözümünü amaçlıyoruz" diye seslendi.
Öcalan, şöyle devam etti: "Yürütülen görüşmelerin tarihi sonuçları olabilir. Demokratik anayasal çözüme şans vermelidir. Bu onların da son şansıdır. Bu yönde irade göstermesi, demokratik geleceğin inşası demektir. Demokratik anayasal çözüm gelişmezse kendiliğinden topyekûn savaş dönemi başlar. Kızılca kıyamet kopar. O zaman sözün bittiği zamandır."

EYLEMSİZLİK 15 HAZİRAN'A UZATILDI

Öcalan’ın açıklamalarının ardından PKK yönetiminin ‘süre uzatımına’ ilişkin mesajı da aynı intenrnet sitesinde yayınlandı. PKK açıklamasında, “15 Haziran’a kadar örgüte saldırı olması durumunda savunmaya geçileceği ancak saldırıda bulunulmayacağı” bildirildi.

ÖCALAN'DAN SURİYE'YE ÖNERİLER!

Öcalan avukatlarla yaptığı görüşmede Suriye’de yaşanan gelişmeler için de ilginç önerilerde bulundu:
“Suriye'de Esad'ın Kürt aşiretleriyle görüşeceğine dair haberler var. Aşiretlerle değil, orada Kürt örgütleri var, PYD var. Onlarla görüşmelidir. Suriye-Esad demokratik reformlar yaparsa biz destekleriz. Bu reformlar içerisinde demokratik özerklik gibi idari ve kültürel özerklik hakları tanınabilir. Mesela belediyeler devredilebilir. Kürtlerin kendilerini yönetmelerinin önü açılabilir. Kimlik hakları tanınabilir. Bu şekilde yapılırsa destekleriz”

DİYARBAKIR'DA 6 ADAY İSTEDİ

BDP seçimlere bağımsız adaylarla giriyor. Yapılan hesaplara Öcalan da katıldı. Öcalan, "“Seçimlere ilişkin, iyi hesaplanırsa, hesap hatası olmazsa, iyi programlanırsa Diyarbakır'da 6 aday çıkabilir. Kürt ittifakı temelinde adaylar da olabilir. Ama gruba dahil olmaları, grup disiplini içinde olmaları önemlidir. Süryanilik ve Ezidilik de güçlü bir damar ve tarihtir, onların temsiliyeti de önemlidir”

DEMİRTAŞ'IN CUMA NAMAZI ÇIKIŞINA DESTEK

Öcalan Erdoğan’ın Kürtlerin çözüm çadırları önünde kıldığı Cuma namazlarına “dine bölücülük sokuluyor” tepkisini eleştirdi. "Halk inancını kendi anadiliyle yaşamak istiyor, inancını, ibadetini Kürtçe yerine getirmek istiyor. Bu gayet normal bir durumdur" diyen Öcalan şunları söyledi:
"Bu demokratik çözüm çadırları sonuç alınıncaya kadar devam edebilir. Eğer bu başarılırsa Kürt sorunu demokratik zeminde çözülür. Demokratik siyaset, demokratik toplumu, demokratikleşmeyi hedefler. Demokratik çözüm çadırları topyekün bir savaşa girmemek için son şanstır. Seçimlere kadar, Haziran'a kadar çözümün gelişmesinde bu çadırların rolü önemlidir.”

TÜRK HALKINA SESLENDİ

Öcalan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu vesileyle Türk halkına da seslenmek istiyorum. Ben Tür halkına seslenerek, "Demokratik anayasal çözümün gelişmesi demek, şiddet ortamının ortadan kalkması ve demokratik birlik-bütünlüğün demokratik kanallarla sağlanması demektir. Siz de öyle anlamalısınız" diyen Öcalan Devlete de "Bu son şans"çağrısı yaptı.