BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Obama'dan Esad'a büyük şok!

ABD Başkanı Barack Obama’nın yeni Suriye stratejisinin Esad’sız bir Suriye yönetimine odaklandığı önü sürüldü.

Abone ol

ABD Başkanı Barack Obama’nın IŞİD'le mücadelede yeni bir Suriye stratejisi gözden geçirdiği belirtiliyor. CNN'in haberine göre Obama, IŞİD'in Esad bertaraf edilmeden yenilmeyeceğine kanaat getirdi.

SİYASİ DEĞİŞİM OLMADAN IŞİD YENİLEMEZ

CNN’de yer alan habere göre ABD Başkanı Barack Obama terör örgütü IŞİD’e karşı Suriye’de farklı bir strateji planlıyor. İddiaya göre Obama, Suriye'de siyasi bir değişim olmadan IŞİD’in yenilmesinin mümkün olmayacağını düşünüyor.

Haberde, Obama'ın Esad bertaraf edilmeden IŞİD'in yenilemeyecegi kanaatiyle Güvenlik Ekibi'ne yeni bir strateji için görev verdiği belirtildi.

Konuyla ilgili Obama’nın, ABD’nin Suriye politikasına yönelik inceleme yapan ulusal güvenlik ekibi ve üst düzey yetkililerle görüşmeler yaptığı konuşuluyor.

ESAD'SIZ SURİYE

Obama’nın yeni stratejisi Esad’sız bir Suriye yönetimine odaklanıyor. Önce Irak’ta IŞİD ile yüzleşmek ardından Suriye’deki IŞİD militanlarını almak hedefin bir parçası.

CNN’in haberine göre konuyla ilgili sadece geçen hafta Beyaz Saray’da üst düzey yöneticilerin katıldığı 4 toplantı yapıldı. Bu toplantılarda “Suriye stratejimiz, nasıl IŞİD statejimiz olabilir?” sorusunun tartışıldığı belirtildi.