BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.434,26
HABER /  GÜNCEL

Etekli PKK'lı gençler Diyarbakır'da hendek kazdı

PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H, Şırnak’ın Cizre ve İdil ilçesinden sonra Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde de hendek kazdı.

Abone ol

Ellerindeki Kalaşnikoflarla önce kimlik kontrolü yapan yüzü kapalı örgüt mensupları, daha sonra kazma kürekle hendek kazdı.

Aynı bölgede daha önce uyuşturucu operasyonu da yapan örgüt mensuplarının hendek kazma eylemini emniyetin 24 saat izlediği MOBESE kameralarının altında yapması ise dikkat çekti.

pkk-hendek.jpg

PKK’nın gençlik ve asayiş birimi olarak bilinen YDG-H, 26 Ekim’de Cizre’nin iki mahallesinde, bir hafta önce de Silopi’nin Zap Mahallesinde tören düzenleyerek özerklik ilan etti. YDG-H, özerklik ilanından sonra ise Cizre ve İdil’deki bazı mahallelerin çevresine hendek kazdı. Örgüt son olarak Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde hendek kazdı, eylemin görüntülerini sosyal paylaşım sitesine yükledi.

hendek.20141113132346.jpg

"SUR KANTONUMUZA HOŞ GELDİNİZ"

Melik Ahmet Caddesi’ne Kalaşnikoflarla çıkan yüzü kapalı örgüt mensupları kazma ve küreklerle sokak başlarını kazıyor, barikatlar kuruyor. Eylem yapılan bölgedeki duvarlara “Sur kantonuna hoş geldiniz.” yazısı yazılıyor. Sökülen parke taşlarıyla oluşturulan setin yanındaki duvarlarda ise “Devrim barikatı” yazıyor.

ydgh.jpg

Eylemciler, bölgedeki MOBESE kameralarını da tahrip ediyor. Yüzü kapalı bir kişi indirilen kamerayı omzuna alıyor, sonra yere vuruyor. Eylem sırasında yüzleri kapalı, aralarında etek giymiş kişilerin de bulunduğu örgüt mensuplarının Kalaşnikoflarla nöbet tuttuğu görülüyor.

etekli.20141113132416.jpg