BIST 9.884
DOLAR 32,44
EURO 34,84
ALTIN 2.445,71
HABER /  GÜNCEL

O davulcudan ağır suçlamalar

Malatya'nın Sürgü beldesinde yaşanan gerginliğin aktörlerinden Ramazan davulcusu Mustafa Evşi, kendini böyle savundu.

Abone ol

Malatya’daki gerginlikte adı geçen Ramazan davulcusu Mustafa Evşi, olayın kendisine yönelik küfür ve darp eylemi ile başladığını belirterek, “Beni darp ettikleri için rapor aldım, savcılığa suç duyurusunda bulundum. Servet Evli'nin "Davulunuzu susturduk, ezanınızı da susturacağız." ifadesi halkı kışkırttı.” ifadelerini kullandı.

Doğanşehir ilçesine bağlı Sürgü beldesinde yaşanan gerginliğin aktörlerinden Ramazan davulcusu Mustafa Evşi (22), olayın bireysel bir sürtüşme ile başladığını, ancak Evli ailesinin kullandığı bazı ifadelerle insanları kışkırttığını söyledi.

27 Temmuz gecesi davul çalarken Evli ailesinin fertleri tarafından darp edildiğini belirten Evşi, bunun ardından darp raporu alarak karakolda suç duyurusunda bulunduğunu ifade etti. Olayı duyan mahalle sakinlerinin bölgeye toplandığını anlatan Evşi, bu sırada Servet Evli’nin kalabalığa karşı "Sizin davulunuzu da susturacağız, ezanınızı da susturacağız." ifadesini kullanmasının halkı öfkelendirdiğini dile getirdi. 

'BİZ GERİLLAYIZ' DEDİLER

Evşi, şöyle devam etti: “28 Temmuz gecesi ise (Cumartesiyi pazara bağlayan gece) Servet Evli’nin bu lafı üzerine öfkelenen insanlar, toplanarak ailenin bulunduğu yere gitti. O tartışmanın olduğu gece içeriden aile fertleri 'Biz gerillayız. Gerilla da bu memleketin anasını ağlatacak’ dediler. Böyle bir kelime kullanılır mı? Kürtlük-Türklük meselesi değil bu. İki kişi arasındaki meseledir. Bana bulaşmasalar ben davulumu çalıp gidecektim. Ben olay günü karakolda nezarette bekletildim. Benim evimi de onlar yakabilirdi. Gece 01.20’de olay çıktı. 01.40 gibi gürültüye uyanan komşular, insanlar toplandı. Mahalle sakinleri o gün bizim kavgamızı duyarak geldiler. Zaten burada bir olay çabuk duyuluyor. Kürtlük-Türklük, Alevilik-Sünnilik meselesi gütmüyoruz. Önceden de bizim Alevilerle sorunlarımız yoktu. Geçen yıl da aynı aile Ramazan davulculuğunu alan arkadaşımız Adem Atay Topal’ı dövdüler.”

Anne Gülbahar Evşi de oğlunun sahur için davul çalarken darp edildiğini, kışkırtıcılık yaptığı iddialarının mesnetsiz olduğunu kaydetti.