BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.441,94
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Numan Kurtulmuş'tan Rusya'ya ilginç benzetme

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Rus sözcünün açıklamalarını değerlendirirken Rusya'yı bakın neye benzetti.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Rusya Savunma Bakanlığı sözcüsünün Suriye topraklarında hava operasyonu rakamlarını, sınır ihlali rakamları gibi göstermeye kalkması acziyetinin ifadesidir" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, yaptığı yazılı açıklamada, Rusya'nın Suriye toprakları içinde gerçekleştirdiği tüm eylemlerin koalisyon güçleri ve Türkiye tarafından takip edildiğini belirtti. 

"Basın toplantısında verdiğimiz rakamlar, koalisyon güçlerinin kayıtlarına ve Suriye’deki operasyonlarına ilişkin Rusya’nın yaptığı açıklamalara dayanmaktadır" ifadesini kullanan Kurtulmuş, açıklamasında şunları kaydetti:

RUSYA YAVUZ HIRSIZ GİBİ

"Bu aşikar gerçeklere rağmen, Rusya Savunma Bakanlığı sözcüsünün 'yavuz hırsız' tavrıyla, Suriye topraklarında hava operasyonu rakamlarını, sınır ihlali rakamları gibi göstermeye kalkması, acziyetinin ifadesinden başka bir şey değildir. Bir kere daha açık ve net bir şekilde ifade ediyorum, düşürülen uçak ülkemiz sınırlarını ihlal etmiştir. 

RUSYA'NIN YAPMASI GEREKEN ŞEY BU

Rusya'nın yapması gereken şey gayet basittir; düşürülen uçak konusunda pilotlarının hatasını kabul etmek ve komşusu ve yakın ilişkiler içinde olduğu Türkiye ile birlikte asıl soruna odaklanmak; Suriye'de barışın tesisi ve teröre karşı ortak tavır."