BIST 10.219
DOLAR 32,22
EURO 34,71
ALTIN 2.446,86

Noel Baba'nın Mezarı Yoksa Babaeski'de mi ?

İnternethaber seyahat uzmanı ve tatilin ayaklı Google’ı Alper Tekbaş Babaeski Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı ile Babaeski turizmini ve Noel Baba olarak bilinen St.Nicholas’ın Babaeski de öldüğü ile ilgili yapılan araştırmaları mercek altına aldı.

İnternethaber seyahat uzmanı ve tatilin ayaklı Google’ı Alper Tekbaş  Babaeski Belediye Başkanı  Av. Abdullah Hacı ile Babaeski turizmini ve Noel Baba olarak bilinen St.Nicholas’ın Babaeski de öldüğü ile ilgili yapılan araştırmaları mercek altına aldı.

Kırklareli ilinin önemli ilçelerinden Babaeski’nin dünyaya duyurulup tanıtılabilmesi için her fırsatta çalışmalarını gece gündüz sürdüren Belediye Başkanı Abdullah Hacı’ya dünden bugüne misyon, vizyon ve Babaeski’nin yarınları için neler yaptığını sorduğumda Abdullah Hacı heyecanla anlattı.

Misyonumuz…

Belediyemizin kaynaklarının optimum bir şekilde kullanılarak ilçemizin yaşam standartlarını yükseltecek, çağdaş, modern, yenilikçi belediye hizmetlerinin maksimum kalitede ve en hızlı bir şekilde halkımıza sunulması.

 

Vizyonumuz…

Altyapı, Üstyapı, Ekonomi, Sosyal, Kültürel ve Yaşanılabilir bir kent olma yönünden Belediyecilikte öncü ve örnek olmak, Avrupa Standartlarında Belediye Hizmetlerinin ilçemizde uygulanması, Avrupa Kenti ve Trakya’nın merkezi sloganımızla Babaeski’nin Ülkemizde sayılı ilçelerden biri haline getirilmesi.

 

Babaeski’de Neler Yapılabilir Başkan

Babaeski’de festival alanında bulunan spor kompleksinde yürüyüş, spor  yapabilir doğa ile iç içe şeytan dere yanında bulunan festival parkı ve çamlık aile çay bahçesinde kahvenizi ve çayınızı yudumlayabilirsiniz. Yine festival alanında bulunan ve Trakya’nın en güzide lokantalarından biri olan Tansa Kır Lokantasında meşhur Kırklareli köftesi ve diğer ızgara çeşitlerini yiyebilirsiniz. Her sene Ağustos’un ilk haftası düzenlenen ve bölgenin en eski organizasyonlarından biri olan ve ilçeden Avrupa’ya ilk kez tarımsal ürün ihraç edilen Babaeski Tarım Festivali’nde açılan stantlardan alışveriş yapabilir, gece düzenlenen ve Türkiye’nin en ünlü sanatçılarının verdiği canlı konserlere, festival süresince düzenlenen konferans, tiyatro vb tüm etkinliklere  ücretsiz katılabilirsiniz. Babaeski Bölgede kültürel, sanatsal ve sosyal faaliyetlerin en çok organize edildiği ilçelerin başında gelmektedir.

Yıl içerisinde belediye bünyesindeki tiyatro kulübüne, Türk Sanat Müziği Korosuna, Dans kurslarına açık hava yazlık sinema festivaline, bale kursuna ve bayanlar için plates, step kursuna ücretsiz katılabilirsiniz. Ayrıca her Cuma, cumartesi bölge dışından da misafirlerin yoğun ilgi gösterdiği kafelerde canlı müzik eşliğinde sevdiklerinizle eğlenebilirsiniz. Tarihi Babaeski hamamında duş alabilir Osmanlı’dan kalan otantik havayı yakalayabilirsiniz. Dördüz çeşme, Cedid Ali Pasa Camii, Eski Atatürk İlkokulu, Eski Camii ve diğer tarihi eserleri gezebilirsiniz. Babaeski’de bulunan marketlerden, dükkanlardan Trakya’ya özgü meşhur sert peyniri, süt ve sür ürünlerini diğer yöresel ürünlerden bol bol alışveriş yapabilirsiniz. Babaeski son yıllarda bölgede en hızlı gelişen Avrupa Kenti Slagonu ile diğer ilçelere örnek teşkil edecek ilçelerden bir tanesidir. Trakya’ya gelip Babaeski’yi görmeden gitmemelisiniz.

Ya Noel Baba’ya Ne Demeli

Yoksa Noel Baba Babaeski de mi Öldü ?

Gittiği her yer de bulunduğu her platformda bu konuyla ilgili hassas açıklamalarda bulunan Başkan Abdullah Hacı;  Alman Tarihçi Hans Joachim Kissling, Alman Din bilgini Stephan Gerlach ile Alman Türkolog Hans Joachim Veber’in araştırmaları ve söylevleri doğrultusunda ilçemizde yapılan incelemelerde Noel Baba olarak bilinen St. Nicholas’ın bizim hemşerimiz olduğunu ve Babaeski belediye başkanlığı ve Babaeski halkı olarak Noel Baba yı sahipleniyoruz.  Tüm dünya da ve ülkemizde inanç turizmi açısından önde gelen bir turizm ilçesi olmak gayretindeyiz. Noel Baba’nın ilçemizde öldüğüne dair araştırmalar halen devam etmektedir. Yeni bir yıla adım attığımız şu gönlerde sizin aracılığınızla kamuoyuyla böyle bir paylaşım yapmak bizim için son derece önemlidir dişte ifade ederken Trakya bölgesinde turizmde  kazanılan değerlerin bölge ekonomisini de kuvvetlendireceğine  kültürel ve tarihi değerlere sahip çıkılmasını gelecek için umutlandırıcı olduğunu düşünüyorum.

Dününü ve tarihi geçmişini iyi bilen ve bunun arkasında durabilen toplumların yarınlara daha sağlam adımlarla ilerleyeceği kesindir. Bu hususta da başta biz yöneticilere büyük görevler düşmektedir. Görevimizin bilincinde olmak ve ülkemize hizmet etmek bizi onurlandırır.  

Ülkemizin gidebildiğimiz her noktasında sizlerle buluşmak ve her hafta farklı tatil yazılarıyla tekrar görüşmek dileğiyle tatil tadında kalın…