BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.307,42
HABER /  POLİTİKA

Alevi oyları MHP yolunda

Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan, Alevi oylarının rotasını açıkladı. CHP'yi uyardı, AK Parti'ye şans vermedi.

Abone ol CEM Vakfı Başkanı ve Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İzzettin Doğan, CHP'yi uyardı...

Prof. Doğan, “CHP üstüne düşeni yapıp Alevi adayları nitelik ve nicelik olarak iyi belirleyemezse 25 milyon Alevi’nin oyu MHP ve Genç Parti’ye gidecek” dedi.

AK Parti’nin 2002 seçimleri öncesinde Alevi seçmeni kandırdığını söyleyen Prof. Doğan, Reha Çamuroğlu’nun AKP adaylığnı da değerlendirerek, “Sayın Çamuroğlu’nun bile sandık başına gittiği zaman aday olduğu AKP’ye oy atacağını sanmıyorum. Haysiyet sahibi hiçbir Alevi AKP’ye oy vermez, vermemeli” diye konuştu.

Türkiye’de 25 milyon Alevi bulunduğunu ve Alevi seçmenin verdiği oyların seçimin kaderini 3 Kasım’da AK Parti’den yana değiştirdiğini söyleyen Doğan, CHP’yi Alevi milletvekilleri konusunda uyardı. Doğan şöyle konuştu:
ASKER MÜDAHALE EDER

Nasıl olsa Alevi oyları hali hazırda bekliyor diye düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Tabii ki Alevi oyları CHP - DSP birleşmesinden sonra artarak CHP’ye gidecektir. Ama CHP üstüne düşeni yapıp Alevi adayları nitelik ve nicelik olarak iyi belirleyemezse 25 milyon Alevi’nin oyu yoğun olarak MHP ve Genç Parti’ye gidecek. Kalan oylar da DYP ve ANAVATAN yani Demokrat Parti’ye akacak. Seçimden iyi sonuçla ayrılmak isteyen CHP, DP, MHP ve Genç Parti mutlaka ABD ve AB ile ilgili somut ve olumlu düşüncelerini açıklamak zorundalar. Yoksa sandıktan AKP çıkacak ve AKP çıkarsa asker bu işe müdahale edecek.”