BIST 9.886
DOLAR 32,47
EURO 34,85
ALTIN 2.449,23
HABER /  POLİTİKA

Halkın seçmesi çok tehlikeli

YÖK Başkanı Erdoğan Teziç, Cumhurbaşkanı'nı halkın seçmesinin çok tehlikeli olduğunu söyledi ve ekledi;

Abone ol

YÖK Genel Kurulu sonrasında gazetecilerin sorularını cevaplandıran YÖK Başkanı Erdoğan Teziç, önceki gün Meclis'te kabul edilerek Cumhurbaşkanı'na sunulan Anayasa değişikliği paketini, 'çok aceleye getirilmiş ve gayri ciddi bir çalışma' olarak niteledi. Anayasa değişikliği konusunda kamuoyunda 'uzun uzun tartışmalar yapılması' gerektiğini kaydeden Teziç, "Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesine ilişkin yapılan düzenleme Türkiye'de otoriter rejime davetiye çıkarmak anlamına gelir, halk tarafından seçilmesi çok tehlikelidir" dedi.

Bir gazetecinin "Peki bu darbeye mi neden olur" sorusu üzerine Teziç, "Darbe kelimesini kullanmak istemiyorum, rejim krizini tercih ediyorum" dedi.

Anayasa değişikliklerinde Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçiliyor izlenimi verildiğini savunan YÖK Başkanı, "Halk tarafından seçiliyor izlenimi veriliyor ama parti liderinin sunduğu aday seçilecek, bu demokratik bir seçim midir? aldatmayalım kimseyi. Bugün bizlere önerilen sistemin anayasa hukukunda bir adı yoktur, ne başkanlık ne yarı başkanlık. Bu böyle aceleye getirilmiş bir yasak savmadır" ifadelerini kullandı.