BIST 10.341
DOLAR 32,32
EURO 34,73
ALTIN 2.402,05
HABER /  POLİTİKA

Bahçeli çok ağır konuştu!

MHP Genel Başkanı Bahçeli, sonunda patladı... Erdoğan'ın Irak ve Kerkük politikasıyla ilgili ağır konuştu...

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin, Kuzey Irak'a sınır ötesi askeri harekat dahil, gereken tüm tedbirleri alması gerektiğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak'taki gelişmelerle ilgili açıklamalarını eleştiren Bahçeli, ''Başbakan Erdoğan, vicdanlarda aklanmak ve imaj düzeltmek telaşıyla, sahte çıkışlarla su üzerine yazı yazmakta ve göz boyamaya çalışmaktadır'' dedi.

Bahçeli, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Irak'taki gelişmelere değindi.

Irak'ta son 4 yılda yaşanan gelişmelerin Türkiye'nin güvenliğini tehdit edecek çok tehlikeli bir mecraya girdiğini kaydeden Bahçeli, Türkiye'nin iç ve dış güvenliğine yönelik tehditler karşısında yürütme organının zamanında tedbir almakla yükümlü olduğuna dikkati çekti.

Bahçeli, Anayasa'ya göre cumhurbaşkanı, başbakan ve bakanlar kurulu üyelerinin görevleriyle ilgili suçlar nedeniyle Yüce Divan'da yargılanacaklarını hatırlatarak, ''Başbakan Erdoğan ve AKP hükümeti yetkililerinin Irak bağlamında terörle mücadele konusundaki sorumluluklarının ileride bu kapsamda değerlendirilmesi kaçınılmaz olacaktır'' diye konuştu.

Bahçeli, Irak'taki durumun yarattığı güvenlik tehdidi karşısında Türkiye'nin kapsamlı bir siyasi caydırıcılık stratejisi geliştirerek, kararlılıkla uygulamaya
koyması gerektiğini belirtti.

Kuzey Irak'ta bağımsız bir Kürt devleti kurulması durumunda Türkiye'yi de içine alacak ağır gerginlikler ve bölgesel çatışma riskinin ciddi biçimde artacağına işaret eden Bahçeli, bu konunun ABD ile en üst siyasi düzeyde ele alınması gerektiğini kaydetti.

Konuşmasının son bölümünde, hükümetin büyük bir tarihi sorumlulukla karşı karşıya bulunduğunu kaydeden Bahçeli, ''Başbakan Erdoğan, görev ve sorumluluklarını idrak etmek ve bu bilinçle hareket etmek durumundadır. Bunun gereklerini yerine getirmemenin vatana ihanetle eş anlamlı olacağı unutulmamalıdır'' diye konuştu.