BIST 10.267
DOLAR 32,30
EURO 34,79
ALTIN 2.412,97
HABER /  GÜNCEL

Öğrenciler cemaat evinde

Diyarbakır'daki yatılı ilköğretim okulunda skandal... Öğrencilerin hafta sonları cemaat evlerine götürüldüğü iddia edildi...

Abone ol

Diyarbakır Şehit Nesrin Ünügür Yatılı İlköğretim Okulu'ndaki başarılı öğrencilerin, Müdür Yardımcısı Ramazan Mızrak tarafından akşam ve hafta sonları cemaat evlerine götürülüp dini eğitim aldığı iddia edildi.

Öğrencilerin kent merkezindeki cemaat evlerine götürüldüğünü öğrenen okuldaki bazı öğretmenler duruma tepki göstererek Mızrak'ı Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayet etti. Diyarbakır Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tekdemir, olayı doğrulayarak iddialarla ilgili soruşturma başlattıklarını söyledi.

Dersi ‘ağabeyler’ veriyor
Cemaat evlerine gidip Kuran-ı Kerim okumayı, namaz kılmayı ve dini bilgiler öğrendiklerini söyleyen öğrenciler, kendilerine bu evlerde 'ağabeyler' diye hitap ettikleri üniversite öğrencilerinin ders verdiğini belirtti.

Okul Müdürü Mahmut İritaş ile Müdür Yardımcısı Ramazan Mızrak ise, iddiaları yalanladı.

Mızrak "Öğrencileri bu evlere götürdüğümle ilgili iddialar da tamamen yalandır. Nöbetçi olduğum bir gün öğretmenlerle derslere geç girdikleri için onları bir kez uyardım. Onlarda abartarak böyle bir şikayette bulunmuş" dedi.
İkinci skandal
Diyarbakır Şehit Nesrin Ünügür Yatılı İlköğretim Okulu'nda öğrencilerin cemaat evlerine götürüldüğü iddialarının yanı sıra ikinci bir skandal ortaya çıktı.

Kentte hava sıcaklığının geceleri eksi 15 dereceye düşmesi üzerine, öğrencilerin üşümemesi için yatakhanelerindeki ranzaların birleştirilerek, öğrencilerin yan yana yatırıldıkları ortaya çıktı.

Öğrenciler, "Kaloriferler yanmıyor, o yüzden ranzaları birleştirip birlikte uyumak zorunda kaldık" dedi.

Müdür Yardımcısı Abdurrahman Turan, "Daha önce böyle değildi, öğrenciler ranzaları kendileri birleştirmiş. Borular arızalandığı için bir süredir kaloriferler yanmıyordu. Bu sorunu en kısa sürede çözeceğiz" dedi.