BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,68
ALTIN 2.394,57
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Beyaz perdeye Takva geldi

Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde, 9 ödül kazanan ‘Takva’ filminin de bulunduğu 5 film vizyona girdi.

Abone ol 'Takva'
 
Özer Kızıltan'ın yönettiği 'Takva'da Erkan Can, Güven Kıraç, Meray Ülgen rol alıyor.
 
Dram türündeki filmde Muharrem, 1863 Balkan savaşında İstanbul’a göçmüş Arnavut bir ailenin son ferdidir. İstanbul’un en eski semtlerinden biri olan Süleymaniye’de babasından kalma küçük ahşap evde tek başına yaşama tutunmaya çalışmaktadır.
 
Büyük bir güven ve dünya malına özenmeme duygusuna ihtiyaç olan bir sorumluluğu yerine getirebileceği düşünülerek Muharrem’den tarikatın idari işlerinin bir bölümünü idare etmesi iştenmiştir.

'Son umut'

Alfonso Cuarón'un yönettiği 'Son Umut'ta Julianne Moore, Clive Owen ve Michael Caine rol alıyor.
 
Gerilim türündeki film 2027'de geçiyor. Son doğan bebeğin üzerinden neredeyse 19 yıl geçmiştir. Çoğu insan kaçınılmazı benimsemeyi seçip, ayrılıkçılığın, kanunsuzluğun içine çekilirken, diğerleri birleşik bir gezegen ve yavaş yavaş azalan nüfus için mücadeleye devam eder.
 
'Borat'
 
Larry Charles yönetmenliğindeki 'Borat'ta Sacha Baron Cohen, Ken Davitian rol alıyor.
 
Komedi türündeki filmde Borat ana yurdu Kazakistan’ı bırakıp ABD'de Amerikan halkının yaşamına dair bir belgesel çekmek amacıyla yola çıkar.
 
Uluslararası çizdiği zikzaklar ve çılgın Amerikan kültürünün garip krizleri arasında Borat gerçek insanlarla karşılaşır. Bu gerçek insanlardan aldığı tepkiler oldukça güçlüdür.
 
'Taş Meclisi'
 
Guillaume Nicloux'nun yönettiği 'Le Concile De Pierre'de Monica Belluci, Moritz Bleibtreu, Catherine Deneuve rol alıyor.
 
Korku-dram türündeki filmde evlatlık oğlu Liu-San’ın neredeyse hayatını kaybetmesine neden olacak bir kaza geçirmesinden sonra Diane, aklını kaçıracak noktaya gelir.
 
Günlerce korkunç kabus ve halusinasyonların etkisi altında kalır. Çocuğun bir mucize sonucu kurtulması ve iyileşmesi Diane’i tuhaf düşüncelere iter.
 
'Teksas Katliamı: Başlangıç'
 
'The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning'i Jonathan Liebesman yönetiyor.
 
Jordana Brewster, Taylor Handley ve Diora Baird'in rol aldığı film korku- gerilim türünde.
 
Sene 1969. Vietnam Savaşı başlar. 18 yaşındaki Dean Hill’e askere çağrı belgesi gelir. Dean ve ağabeyi Eric sevgililerini yanlarına alarak son bir büyük eğlence için Teksas’a giderler.
 
Yolculuklarının başlamasından kısa bir süre sonra dört genç, kırsal kesimin kaybolmaya yüz tutmuş bir kasabasında, terk edilmiş, umudu, geleceği ve kaybedecek hiçbir şeyi olmayan bir ailenin hunharca davranışlarına ve sadistliklerine tanık olur.