BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

CHP binasına giren hırsız

CHP Genel Merkezi'ne girerek dizüstü bilgisayarı çalan kişi Ulaştırma Bakanlığı'nın dikkati sayesinde yakalandı.

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve bazı kamu kurumlarından hırsızlık yaptığı belirlenen bir kişi, Ulaştırma Bakanlığında hırsızlık yaptıktan sonra suçüstü yakalandı. Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, 24 Ağustos 2006 tarihinde CHP Genel Merkezi'ne girerek dizüstü bilgisayar çalan kişinin, güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerden İsmail Hakkı K. olduğu belirlendi.

Bu kişinin fotoğrafları başta bakanlıklar olmak üzere çeşitli kamu kuruluşlarına dağıtıldı. Ulaştırma Bakanlığına dün akşam saatlerinde ziyaretçi gibi gelen İsmail Hakkı K. adlı sabıkalı, S.K. adlı memurun cüzdanını masa üstünden kaldırımcılık yöntemiyle çaldı. İsmail Hakkı K'yı fotoğrafından tanıyan güvenlik görevlileri durumu polise bildirdi.

Ulaştırma Bakanlığına gelen Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği görevlileri, söz konusu kişiyi suçüstü yakaladı. Gözaltına alınan İsmail Hakkı K'nın üzerinden S.K'ya ait cüzdan bulundu. Emniyette sorgulanan İsmail Hakkı K'nın, CHP Genel Merkezi'nden dizüstü bilgisayar, Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) binasından 2 ayrı olayda 2 dizüstü bilgisayar ve içerisinde 50 YTL bulunan bir cüzdan, Hazine Müsteşarlığı'ndan 900 YTL bulunan bir cüzdan ve Ulaştırma Bakanlığından yaklaşık bir ay önce dizüstü bilgisayar çaldığı saptandı.

Polisi uzun süre peşinden koşturan İsmail Hakkı K'nın, binalara, isimlerini önceden tespit ettiği görevlilerle randevusu olduğunu belirterek ziyaretçi gibi girdiği, boş gördüğü odalarda başta dizüstü bilgisayar olmak üzere cüzdan gibi değerli eşyaları çaldığı ortaya çıktı.