BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Kutan Papayı değerlendirdi

Saadet Partisi lideri Recai Kutan, Papa'nın Türkiye'yi ziyaretinde Katolikliğin propagandasını yaptığını savundu.

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Papa 16. Benediktus'un Türkiye'yi ziyaretinde Katolikliğin propagandasını yaptığını savundu. Kutan, partisinin il başkanları toplantısında yaptığı konuşmada Papa 16. Benediktus'un Türkiye'ye yaptığı ziyarete değindi.

Radikal söylemleri nedeniyle Papa 16. Benediktus'a tepki gösterildiğini, ancak önceki Papa'nın fikirlerinin de farklı olmadığını ifade eden Kutan, şöyle devam etti: ''Vatikan yöneticileri, Türk toplumundan kazanacakları her Hristiyan'ın diğer Müslüman ülkelere de örnek olacağını düşünmektedir. Ne yazık ki içimizden bazı safdiller, fikir yoksulları ve İslam düşmanları bu şer güçlere yeni hareket alanları açmakta, onları koruyup kollamaktadırlar.''

Kutan, Papa'nın Türkiye'yi ziyaretinde ''ikili oynamayı büyük bir maharetle başardığını'' daha öncekilerden farklı açıklamalar yaptığını söyledi. Recai Kutan, ''Papa Türkiye'yi ziyaretinde en ufak bir taviz vermeden programını uyguladı. Katolikliğin propagandasını yaptı. Katolikler ve Ortodokslar arasındaki asırlar boyu süren ihtilafların ortadan kaldırılması için Katolik-Ortodoks ittifakının ilk adımları atıldı'' diye konuştu. Kutan, Papa 16. Benediktus'un Fener Patriği ile ilgili olarak ''Ekümenik'' diyerek Lozan antlaşmasını deldiğini, meydan okuyan bu tavır karşısında iktidarın seyirci kaldığını ileri sürdü.