BIST 10.083
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.434,13
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Clio 3 Nisanda piyasada

Oyak Renault tarafından üretimine başlanan ve Nisan ayında satışa sunulacak Clio 3, basına tanıtıldı.

Abone ol

 Antalya'nın Serik İlçesi'ne bağlı Belek beldesindeki Kempinski Otel'de düzenlenen tanıtımda konuşan Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Clio 3'ün 23 bin 900 YTL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulacağını bildirdi. Aybar, Clio 3 modelinin Oyak Renault için önemli bir proje olduğunu belirterek, yeni model Clio ile sektördeki  iddialarını sürdürdüklerini kaydetti.

Clio 3'ün kendisini ayrıcalıklı kılan birçok önemli özelliği olduğunu ifade eden Aybar, şöyle dedi:

''Çünkü bu ürün öncelikle bizlerin ürünü. Biz ürettik, Türkiye'de ürettik. Euro NCAP'ta 5 yıldız aldı. Aynı zamanda 22 ülkeden 58 uzman tarafından sınıfında (Avrupa'da Yılın Otomobili) seçildi. Bütün bunlar Clio 3'ü önemli kıldı. Türkiye'ye hayırlı olsun. Nisan ayının ilk haftasında otomobilin satışına başlayacağız. İlk etapta 1.2, 1.4, 1.6 benzinli ve 1.5 dizel modellerini üreteceğiz. Clio 3, 23 bin 900 YTL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Donanımlarına göre diğer modellerin fiyatları ise 31 Mart 2006 tarihinde açıklanacak. 2006 yılında 90 bin, 2007 yılında ise 150 bin üretim yapılması planlanıyor.''

İKİNCİ EL OTOMOBİL PİYASASININ DURUMU

Aybar, ikinci el otomobil piyasasındaki durgunluk nedeniyle yaşanan yığılmanın, yaz sezonu ile eski durumuna döneceğine inandığını söyledi.

Renault Mais Genel Müdürü Aybar, şöyle devam etti:

''Artık Türkiye'de belli bir istikrar var. Biz ürettiğimiz sayıdaki otomobillerin satılacağına inanıyoruz. İkinci elde, sezonsal etkinin de katkısıyla bir yığılma var. Ama sezonun açılacağı günlere de yaklaştık. Önemli kampanyalarla ikinci el stoğunun tekrar yönetilebileceğine inanıyorum. Fiyatların düşmesine de hepimiz alışmak durumundayız.''

Renault'un Türkiye'deki yatırımlarının süreceğini de kaydeden Aybar, ''Ortaklarımızın Türkiye'ye güveni tam, geleceğe umutla ve güvenle  bakıyorlar. Çok başarılı ve verimli bir ortaklık ilişkisi içerisindeyiz. Bu sinerjinin getireceği daha nice yeni projeler Türkiye'de olacaktır, bundan kimsenin şüphesi olmasın'' diye konuştu.