BIST 10.159
DOLAR 32,19
EURO 35,11
ALTIN 2.473,23
HABER /  DÜNYA

İlginç Türkiye benzetmesi!

The Economist Türkiye için, 'İslam ile erotik iç çamaşırının birleştiği yer' yorumunu yaptı.

Abone ol

Türkiye'nin, dünyanın 3'üncü büyük iç çamaşırı ihracatçısı olduğu vurgulayan The Economist, Türkiye için, 'İslam ile erotik iç çamaşırının birleştiği yer' yorumunu yaptı.

Dergi, sektörde yaklaşık 1 milyon kişinin çalıştığını, sektörün toplam iş hacminin ise yaklaşık 4 milyar dolar olduğunu yazdı. Dünyanın birçok ülkesinde Türkiye'de üretilen erotik iç çamaşırlarının satıldığını hatırlatan dergi, aralarında Cindy Crawford, Claudia Schiffer, Heidi Klum ve Tyra Banks'in de bulunduğu birçok top modelin, mayo firması Zeki Triko'nun ürünlerine modellik yapmasının ardından ünlendiğini belirtti.

The Economist'te yayımlanan makalede, "Erotik iç çamaşırları üreten fabrikalarda başı örtülü Müslüman kadın işçiler çalışıyor. 2002 yılında iktidara geçen ılımlı İslamcı hükümet ise iç çamaşırı endüstrisini sabote edecek hiçbir şey yapmadı. Hatta Türkiye'nin AB Baş Müzakerecisi ve Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan bile bir zamanlar Ten marka iç çamaşırlarının dağıtmını yapıyordu" ifadelerine yer verildi.