BIST 10.219
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.450,22
HABER /  GÜNCEL

Yılın öğretmeni zan altında

Diyarbakır'da yılın öğretmeni seçilen Rıdvan Sadık yolsuzluk suçlaması ile karşı karşıya.

Abone ol

Diyarbakır'da kız çocuklarının okula gönderilmesi için internet üzerinden başlattığı yardım çağrısı nedeniyle yılın öğretmeni seçilen Rıdvan Sadık'ın, yapılan soruşturmada toplanan paralardan 30 bin YTL'yi nereye kullandığını belgeleyemedi. Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü, kademe cezası verilen Sadık hakkında, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Merkeze bağlı Yiğityolu Mehmetçik İlköğretim Okulunda görev yapan Sadık, ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin çocukları ile kız çocukların okutulması için internet üzerinden yardım çağrısı yaptı. Bu girişimi ile Diyarbakır'da yılın öğretmeni seçilen Sadık, hakkında ihbar üzerine müfettişler 4 ay önce soruşturma başlattı.

Yapılan incelemede yardım paralarının yatması için Sadık'ın kişisel hesap numarasını verdiğini ortaya çıkaran müfettişler, hesabında 1 milyon YTL'ye yakın paranın biriktiği ve bu paradan 30 bin YTL'nin nereye harcandığının tespit edilemediğini ortaya çıkardılar.

Soruşturma devam ederken, Sadık'ın internet üzerinden belirttiği tüm hesap numaralarına el konuldu. Ancak soruşturma sürerken Sadık, ikinci bir hesap açarak, bu hesap numarasını da yine internet üzerinden yayınlatıp yardımların buraya yatırılmasını sağladı. Yapılan soruşturmada ikinci hesap numarası da bloke edildi.