BIST 10.267
DOLAR 32,24
EURO 34,77
ALTIN 2.411,10
HABER /  GÜNCEL

PKK otobüs yaktı!

Bölücü örgüt yandaşı bir grup, yolcu dolu otobüse taşlı molotof kokteylli saldırı düzenledi!

Abone ol

Bölücü örgüt yandaşı bir grup, E5 Karayolu'nda seyir halinde bulunan içi yolcu dolu bir belediye otobüsüne Halıcıoğlu Çıksalın Köprü altında taşlı ve molotof kokteylli saldırıda bulundu. Saldırıda can kaybı olmazken, camları kırılan otobüste çıkan küçük çaplı yangın, çevredeki vatandaşlarca söndürüldü.

Okmeydanı'nda toplanan terör örgütü PKK sempatizanı 30 kişilik bir grup, korsan gösteri düzenledi. E5 Karayolu üzerinde lastik yakan ve bölücü örgüt lehine slogan atan grup, Mecidiyeköy-Yenibosna seferini yapan, 85 hat numaralı, 34 EFU 24 plakalı belediye otobüsüne, Halıcıoğlu Çıksalın Köprü altında taşlı ve molotof kokteylli saldırıda bulundu.

Grup, saldırının ardından kaçarken, otobüste küçük çaplı yangın çıktı. Sürücü Muharrem Bektaş ve yolcular kendilerini otobüsten dışarı attı. Yangın, çevredeki vatandaşlar tarafından kısa sürede söndürüldü. Atılan taşlar yüzünden otobüsün camları kırıldı.
Olayı anlatan şoför Muharrem Bektaş, "Otobüs seyir halindeydi. İçinde yolcular vardı. Yolu kesen bir grup, otobüse taş ve molotof kokteyli attı. Bütün yolcular panik halinde otobüsten indi. Otobüste yangın çıktı ancak vatandaşların yardımıyla söndürdük" ifadelerini kullandı.
Saldırının ardından olay yerine Çevik Kuvvet ekibi sevk edildi. Polis, kaçan saldırganların yakalanması için soruşturma başlattı.