BIST 10.544
DOLAR 32,28
EURO 35,03
ALTIN 2.473,04
HABER /  GÜNCEL

Kanlı baskının sır perdesi

Danıştay saldırısı ve Tekin ile ilgili birçok karanlık nokta aydınlatılmayı bekliyor.

Abone ol

Danıştay saldırısı ve kilit isim eski Yüzbaşı Muzaffer Tekin ile ilgili birçok karanlık nokta aydınlatılmayı bekliyor. Olayda adı geçen şahısların ifadeleri ve baskının şekli konusunda cevapsız kalan sorulardan bazıları şöyle:

İnternethaber"de yer alan haberde Muzaffer Tekin"in yakalanmasının ardından Danıştay saldırısına bakacak Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi"ne yoğun bir misafir akınının yaşandığına dikkat çekildi. Acaba mahkeme heyeti "devletin güvenliği bakımından olayın büyütülmemesi" için baskı altına mı alınmaya çalışıldı?

Alparslan Arslan, Muzaffer Tekin hakkında "Adam ulusalcı, bense milliyetçiyim" diyor. Ayrıca polisteki ifadesinde ulusalcılarla irtibatlandırılmasına çok kızıyor. Ancak çantasında Ulusal Haber adına düzenlenmiş sarı renkli kimlik kartı ile Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi"nin üst düzey yöneticisine ait kartvizit çıkıyor. Arslan neyi örtmeye çalışıyor?

Sauna çetesine dönük operasyonda tutuklanan Tamer Topsakal"ın Emniyet"e verdiği ifadeler ilginç. Topsakal, “Muzaffer Albay (Muzaffer Tekin), İbrahim Şahin ve Ayhan Parlak ile zaman zaman bir araya gelirdik.” demişti. Tekin ise “Ayhan Parlak"ı yıllar önceden tanırım, bir cinayet olayına adı karışmıştı. Yardımcı olmamı istediler, dava aleyhte olduğu için yardımcı olmadım.” demişti. Tekin, Parlak ile ilişkisini niçin gizlemeye çalışıyor?

Alparslan Arslan"a ait bilgisayarda onlarca pornografik resim bulundu. Sorgulama sırasında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü"nde namaz kıldığı bilgisi yayıldı. Ancak bunun doğru olmadığı öğrenildi. Bu tip bilgilere rağmen Arslan"ın, başörtüsünü yasaklayan kararı nedeni ile Danıştay"a saldırma kararını neden meyhanede veriyor?

Cumhuriyet Gazetesi"ne atılan bombalar MKE yapımı çıktı. Bu bombaları ve Glock marka silahları temin ettiği söylenen Mardinli şahıs kim?

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, ortaya çıkan oluşumun bir terör örgütü olduğunu söyledi. Çalışkan, “Burada örgüt ismi vermek değil, örgütün bağlantılarını ortaya koymak lazım. Kendileri zaten adlarını koyuyorlar.” dedi. Emniyet"in resmi açıklamasıyla açığa çıkan örgütün beyni kim? Bu örgütlere benzer başka örgütler var mı?

Arslan ile birlikte saldırıyı planlamakla suçlanan Osman Yıldırım ifadesinde eylem kararını içkili barda verdiklerini açıkladı. Yıldırım, Arslan"ın kendilerine "çok para kazanacaksınız." dediğini aktardı. Arslan, bu parayı kimlerden alacaktı?

Saldırganların Danıştay"daki görüntüleri tespit edilemedi. Çünkü binanın güvenlik kameraları bozulmuştu ve hiç çekim yapılamamıştı. Danıştay"ın güvenlik kameraları OYAK Savunma ve Güvenlik Sistemleri AŞ"de tamirdeydi. OYAK Güvenlik"in başında emekli bir MİT mensubu olan emekli Kurmay Albay Orhan Çoban bulunuyor. Danıştay ve Tekin"in getirildiği hastanenin acil servisindeki kameraların çalışmamasının nedeni ne?

Tekin ifadesinde “Misafhanede yemek yerken karım beni cepten aradı, "Eve polisler geldi kapıyı açmazsam kıracaklarını söylüyorlar" dedi. Yanımdaki Zekeriya Öztürk ve İsmail Peker, "Komutanım biz gidip bakarız, önce meseleyi anlayalım" dedi. Avukatım Ertaç G. de onlara katılıp eve gitti, geldiklerinde benim Danıştay olayıyla ilgili arandığımı söylediler. O gece bir bayanın evinde kaldım, sonra Mahmut Öztürk"ün villasına geçtim.” diyor. Apartman yöneticisi ise Tekin"in saldırının olduğu gün evden “Çanakkale"ye gidiyorum” diyerek ayrıldığını söylemişti. Tekin"in geceyi geçirdiği kadın kim ve sorgulandı mı?

Tekin sorgusunda intihar girişimini "Bu meczupla bir arada değerlendirilmemek" için yaptığını söyledi. Uzmanlar “Adam öldürmek için eğitilmiş, Kıbrıs savaşına katılmış bir komando subayı şayet intihar etmek isteseydi, kesinlikle sağ kalmazdı.” diyor. Tekin"in sorgudan kurtulmak, kendisinin üstündekileri gizleyebilmek maksadıyla yaralı olarak ortaya çıktığı öne sürülüyor. Tekin öldürülmek mi istenmişti?

Sade bir vatandaş olduğunu söyleyen Muzaffer Tekin, hangi endişe yüzünden dinlenmeye karşı evini iki kat alüminyumla kapladı?

Sabah saatlerinde yaralanan Tekin neden Acıbadem Hastanesi"ne saat 15.30"da götürüldü? Yaralama olayının gerçekleştiği villa sahibi emekli Başçavuş Mahmut Öztürk, Tekin"i bu saate kadar neden hastaneye götürmedi veya ambulans çağırmadı?

Zaman